Windows 10'un desteği bittiği zaman yine de kullanılır mı?

MaxDecimus

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğimiz üzere seneye 14 Ekim'de Windows 10'un desteği kesilecek. Yani önemli güvenlik güncelleştirmelerini almayacak. Benim sorum şu. Destek kesildikten sonra Windows 10 kullanmaya devam etmek, güvenlik açısından bir problem yaratır mı?

Sisteminize göre. Eski bir sisteminiz varsa Windows 10'da kalın ama sisteminiz iyiyse Windows 11 geçebilirsiniz.

Ben güvenlik açısından sıkıntı olacağını çok düşünmüyorum. Tabi eğer başka antivirüs kullanıyorsanız.

Sisteminize göre. Eski bir sisteminiz varsa Windows 10'da kalın ama sisteminiz iyiyse Windows 11 geçebilirsiniz.

Bence 10'da kalmak yerine 11 LTSC 2024 kullanılabilir, gayet iyi bir performansı var.

Yavaşla programlar desteklerini kesecek ve güncelleme almayacak. Tarayıcıdaki bir sıfır gün açığı verilerinizin çalınması için yeterli. Sisteminiz Windows 11 kaldırmıyorsa Linux dağıtımlarına bir göz gezdirebilirsiniz.

RTX 3050 Ryzen 5 5600 laptop kullanıyorum ama Windows 10'da oyunlarda daha iyi performans alıyorum.

Şu sisteme cidden 11 yüklememeyi mi düşünüyorsunuz? 11'de gerekli ayarları yapsanız aynı FPS'i alırsınız.

Windows kaç çıktığı benim için önemli değil nasıl bugün bile Windows 7 kullananlar var aynı hangi Windows çıkarsa çıksın Windows 10 yine de kullanılır. Ha illaki bir süre sonra Windows 10 da bazı açıklar keşfedilebilir ve destek kesildikten sonra Microsoft bununla ilgilenmeyecektir çok büyük bir açık olmadığı sürece sıkıntı yok.

Şu sisteme cidden 11 yüklememeyi mi düşünüyorsunuz? 11'de gerekli ayarları yapsanız aynı FPS'i alırsınız.
İnanın aklınıza gelebilecek bütün ayarları yaptım ama Last of Us, RDR gibi oyunlarda neredeyse 20 FPS fark edebiliyor.

Windows kaç çıktığı benim için önemli değil nasıl bugün bile Windows 7 kullananlar var aynı hangi Windows çıkarsa çıksın Windows 10 yine de kullanılır.

Hocam düşünce biraz yanlış, tamam Windows XP dahi kullanılır ama çoğu program desteklemiyor, ileride 10 da böyle olacak.

İnanın aklınıza gelebilecek bütün ayarları yaptım ama Last of Us, RDR gibi oyunlarda neredeyse 20 FPS fark edebiliyor.

Windows 11 LTSC 24H2 denemeni öneririm, tam sürüm zaten bu ay çıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…