Güncel bir sistem için Windows 10 şart, sadece bu kanal Windows 10'un geliştirilmesini gerektiğini açıklayan bir kanal. Ve evet kendiside kullanıyor ama sadece oyun için o da GNU/Linux'da desteklenmeyen oyunlar için.
Her gün gelişmekte olan bir işletim sistemi zaten, geliştirmeselerdi 10 üzerinden devam etmezlerdi. Hem bu kadar evrensel bir işletim sisteminde her donanımı her yazılımı sorunsuz çalıştırmak çok kolay bir iş değil. Bu yüzden bir sistemde sorun çıkarken diğer sistem de sorunsuz çalışıyor.
Bir de Microsoft hep kendi dedikleri oluyor kullanıcıları umursamıyor, kapatıyorum sürücü güncelleştirmeyi gpedit.msc'den yine güncelleme yapıyor, sen bu işletim sistemini kullanıcıya dağıtıyorsun hayvana değil.
Her gün gelişmekte olan bir işletim sistemi zaten, geliştirmeselerdi 10 üzerinden devam etmezlerdi. Hem bu kadar evrensel bir işletim sisteminde her donanımı her yazılımı sorunsuz çalıştırmak çok kolay bir iş değil. Bu yüzden bir sistemde sorun çıkarken diğer sistem de sorunsuz çalışıyor.