Windows 10'un RAM kullanımı Win 7'ye göre nasıldır?

duketemre

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Windows 10'a geçmeyi düşünüyorum ama Windows 10'un RAM kullanımının daha fazla olduğu yorumunu okudum birkaç yerde bu doğru mudur?

İkinci sorumsa SSD'ye Win 10 kuracağım fakat HDD'deki bilgiler ve oyunlar Win 7'ye ait bu sorun olur mu? Örneğin bir oyunu oynamak istediğim zaman.

SSD Windows 10 da daha performanslı çalışıyor bence, HDD'deki kişisel dosyalarınızdan bir sıkıntı oluşmaz oyun dosyası sorun yapabilir tekrar kurmanız gerekir. En az 4 GB RAM gerekir.

Ben Windows 8 kullanıyorum.
Wİndows 10 beklemede bile 3-4 gb ram tüketiyor.
Windows 8 bu rakam 1.5-2 gb aralığında değişiyor.
Eğer 8 gb ram varsa kesinlikle Windows 8.1 öneririm.
Sırf bu ram davasından Csgo'da 50 fps fazla alıyorum Windows 8.1'de.

1. Arkadaş cevaplamış gerek yok.
2. Eğer oyunların steamdaysa kurduğunda yeniden indirsen daha sağlıklı ama korsan ya da setupu kaybetmişsen öyle kalabilir ama çalışmayabilir.

Windows senin ramine göre ayarlıyor en az 2 GB olsun 32 Bit 4 GB RAM'im var 64 Bit kullanıyorum boşta 1.6 GB kullanım var ama 8 GB varken 4 GB kullanıyordu.
Galiba Max %50 şeklinde ayarlı.

Microsoft Store olduğu için otomatik kurulan servisler ve programlar oluyor. Debloat yapmadığın sürece Windows 10 daha fazla RAM kullanır.

4 GB RAM ile Windows 10 kullanıyordum laptopta yetmiyordu. W8 vardı önceden yağ gibiydi PC Windows 10 kurdum PC klasör geçişlerinde bile yavaştı bellek kullanımı her zaman çok yüksekti. Windows 10 için en ideal 6-8 GB falandır yani.

Windows 10 LTSC 2019 kurarsan RAM kullanımında Windows 7 performansı alabilirsin. Eski 3 GB RAM'li laptopumda şu anda boşta 1 GB ram tüketiyor. 64 bit yerine 32 bit kurduğum zaman 800 MB falan tüketiyordu. Ama şunu söyleyeyim, eski PC'ler için Win 7 daha iyi çünkü yavaş HDD'ler ile sıkıntı yaşıyor Windows 10. Uygulamalar vs. daha hızlı açılıyordu Win 7'de.

Windows 10 varsayılan haliyle birçok gereksiz hizmet ve arkaplan uygulaması ile geldiğinden Windows 7'ye göre daha fazla RAM kullanıyor. SSD'niz zaten varmış, RAM'iniz de 4 GB ve üstü ise benim düzenlediğim Windows 10 sürümünü kullanabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…