Windows 10'un yanına Ubuntu kurulmuyor

ab160803

Picopat
Selam arkadaşlar, ben Windows 10'un yanına Ubuntu kurmaya çalışıyorum. Ubuntu'yu açıp kuruluma başlıyorum, Windows'un yanına kur deyip 40 GB alan veriyorum. Ondan sonra kurulum bitiyor 10 dk içinde falan yeniden başlatıyor fakat Windows 10 açılıyor. Daha önceden Dual boot yaptığım için biliyorum ki yüklenmiş olsa işletim sistemi seçme alanı gelirdi. Fakat disk yönetiminde şöyle bir sonuç çıkıyor ortaya. Ortada Ubuntu falan yok sadece 40 GB disk alanı ayırıp bırakmış. Nasıl yapabilirim?

Başta GRUB ekranı getirmek çok uğraştırıcı. Düğmeye bastıktan hemen sonra ESC spamlarsanız GRUB ekranı gelecektir.
Yüklenmiş, ama takas alanının ve sistem alanının dosya sistemi gözükmüyor çünkü ext4 Windows tarafından tanınmıyor.

Sistem direkt Windows Boot Manager ile başlıyor. BIOS boot ayarlarında GRUB'u öne alın.
Evet, BIOS'ta Boot seçeneklerine girin.
OS Manager varsa Ubuntu'yu öne alın.
OS Manager yoksa disk bölümü seçimi vardır. Bu kez onda ilk sıraya Ubuntu'yu alın.
Ubuntu'nun Grub'u kurulduysa açılışta istediğiniz işletim sistemini açarsınız.
Grub yüklenmemişse bilgisayarı yine Ubuntu USB'si ile başlatıp Boot Repair yazılımını kurun ve Grub'u onarmasını sağlayın.

Teşekkürler arkadaşlar. Ben o 40 GB'lik bölümü sildim ama bunları okuduktan sonra yeniden kurdum. Bakalım ubuntuyu öne alınca seçme ekranı gelecekmi.
Teşekkürler arkadaşlar. Ben o 40 GB'lik bölümü sildim ama bunları okuduktan sonra yeniden kurdum. Bakalım Ubuntu'yu öne alınca seçme ekranı gelecek mi?

Düzenleme; sorun çözüldü. Ubuntu'yu öne aldım BIOS ekranından ve istersem Ubuntu'ya giriyorum istersem Windows boot Manager seçerek Windows 10'a giriyorum.

Düzenleme; sorun çözüldü. Ubuntu'yu öne aldım BIOS ekranından ve istersem Ubuntu'ya giriyorum istersem Windows boot Manager seçerek Windows 10'a giriyorum.

Hangisinde en çok çalışıyorsanız öne alın, diğerine girmek için de bilgisayarı açtıktan sonra sürekli ESC'ye basıp diğerini seçersiniz.

Hangisinde en çok çalışıyorsanız öne alın, diğerine girmek için de bilgisayarı açtıktan sonra sürekli ESC'ye basıp diğerini seçersiniz.

Hocam yine bozuldu. Şimdi de Ubuntu sormadan direkt açılıyor. Neyse şuanlık ESC spamıyla idare ediyorum.

Hocam yine bozuldu. Şimdi de Ubuntu sormadan direkt açılıyor. Neyse şuanlık ESC spamıyla idare ediyorum.
Ubuntu USB'si ile bilgisayarı başlatıp, Try Ubuntu ile canlı modda açın.
Yazılım deposundan Boot Repair kurun.
Boot Repair'i çalıştırın.
Önerilen onarma'ya tıklayıp bekleyin. Günlük kaydı oluşturmayı sorar. Ona evet ya da hayır diyebilirsiniz.
İşlem başarıyla tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlatın.
Ubuntu Grub'u düzelmiş olur. Açılışta Grub'tan istediğiniz işletim sistemini seçip başlatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…