Windows 11, 16 GB RAM'de 8 GB kullanılabilir gözüküyor

scrat41

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
MSI B450M PRO-VDH MAX
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Merhaba. Bilgisayarım şu an boşta olmasına rağmen belleğim 50% kullanılıyor ve kullanılabilir RAM'im 8 GB olarak gözüküyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem özelliklerim;
Gigabyte RTX 3060 Ti.
AMD Ryzen 5 3600.
MSI B450M Pro-VDH Max.
XPG Gammix D30 16 GB 2X8.

Ek olarak sistem bilgisi kısmında da bu şekilde gösteriyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    36,9 KB · Görüntüleme: 133
  • ssdd.jpg
    ssdd.jpg
    276,1 KB · Görüntüleme: 101
  • asdsda.png
    asdsda.png
    2,4 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerin yerini değiştir. Bir belleğin pasif modda.

Bilgisayarında virüs olabilir?Arkaplandaki uygulamaları kapatın eğer hala fazlaysa mbam ile tarama yapın

Hocam bu sorunu nasıl çözecek acaba merak ettim. Bilgisayar 2 RAM'i de algılamış fakat 1 tanesini kullanmıyor.

Sorun RAM'lerde değil, bilgisayarın boşta olmamasında. Arkada bu programlar açıkken 8 GB kullanım normal. Hepsini kapatıp yeniden başlatınca düzelir.

Merhaba. Bilgisayarım şu an boşta olmasına rağmen belleğim 50% kullanılıyor ve kullanılabilir RAM'im 8 GB olarak gözüküyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem özelliklerim;
Gigabyte RTX 3060 Ti.
AMD Ryzen 5 3600.
MSI B450M Pro-VDH Max.
XPG Gammix D30 16 GB 2X8.

Ek olarak sistem bilgisi kısmında da bu şekilde gösteriyor.
dostum tekrar yazıyorum anlaman için. 16 gb ram'in 8.1gb 'sini kullanırsan kullanılabilir kaç gb ramin kalır? 7.9gb demi... Ortada bir problem yok. yorumlara da aldanma

Sorun RAM'lerde değil, bilgisayarın boşta olmamasında. Arkada bu programlar açıkken 8 GB kullanım normal. Hepsini kapatıp yeniden başlatınca düzelir.

Pardon hocam fark etmemişim haklısınız. Görev Yöneticisi biraz farklıya benziyor. Konu dışı Windows 11 falan olduğundan mı böyle?

Pardon hocam fark etmemişim haklısınız. Görev Yöneticisi biraz farklıya benziyor. Konu dışı Windows 11 falan olduğundan mı böyle?
Evet windows 11 in görev yöneticisi bu şekilde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı