Windows 11 22H2'den sonra performans düşüşü

İşletim sistemi
Windows 11

WukuWukong

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 GB, 3200 MHz, 22 CL
SSD veya HDD modeli
SK hynix BC711 (256 GB) SSD
Ekran kartı
Intel iris Xe
İşlemci
İntel i5 1135G7
Merhaba, anlatacağım sorun için denemediğim yol kalmadı. Ben Windows 11 22H2 güncellemesi (Windows 11 22H1 kuruluydu) yapmıştım 2022 Kasım veya aralık olması lazım. O gün bugündür bilgisayarın performansı yerlerde. Bilgisayarı formatladım, Windows 10'a dönmeyi denedim, çift kanal RAM olmadığı için 16 GB RAM'e çıkardım 2x8 olarak, eski sürücülere dönmeyi denedim, çeşitli ayarlar yapmayı denedim araştırarak, stok termal macun kuruduğu için (1.5 yılda) MX-6 termal macun sürdüm ve bilgisayarı temizledim kısacası ısınma sorunu vardı ve artık ısınma sorunu bitti. Intel desteğe ulaştım, HP'ye ulaştım bana "Gaming PC değil günlük kullanım için PC, olur böyle" dendi. Ve son zamanda bir şeyler daha oldu: 60 FPS sabit aldığım oyunlar şimdi ısınma problemi olmamasına rağmen 40'a 30'a düşüyor. Bazı oyunlarda ("örneğin" GTA 5) GPU kullanımı ne yaparsam yapayım az oluyor ve FPS düşüyor. Tamamen aynı sisteme sahip kişileri izliyorum adam GTA 5 Ultra grafikte 60 FPS'e bile çıkıyor benim FPS'im Low da 40'a düşüyor
Bir türlü çözemedim... Yapabileceğim bir şeyler var mıdır?
Cihaz marka/model: HP 14S-DQ 2006 NT.
Not: GTA 5'ten örnek verdim ancak sorun her oyunda oluyor.

Uzun yıllar önce, Samsung marka laptop ile aynı sorunu yaşamıştım. Sonradan fark ettim ki, bu tarz performans düşüklüğü sadece bataryanın şarjı dolarken oluyordu. Batarya %100 ise, ya da şarj olmayıp sadece azalıyorsa sorun kalmıyordu. Bunun çözümünü de maalesef bulamamıştım o dönemde. Bunu anlatmamın sebebi, batarya ile ilgili sorunların veya bazı donanımsal/yazılımsal aksaklıkların bu tarz durumlara sebep olabileceği. Bence bir bataryanızı test edin. Eğer portatif batarya ise, tamamen çıkartıp prize bağlayarak gözlemleyin bakalım değişiklik olacak mı?

Bende de Windows 10 22H2 de olmuştu o zaman çok deli olmuştum CS 1.6 da bile kasıyordu bilgisayar Windows bu olayı hala çözmedi.

Bu rehber yardımcı olabilir.

Hocam ben İris Xe grafiği olup gta 5 de ultra ayarlarda 60FPS alanı görmedim. En fazla lowda alıyordur. Aynı sorun bendede var ancak ben direk 22H2 yüklediğim için windowstan mı kaynaklı çözemedim.

Hocam çıkarılabilir batarya değil ancak belirteyim: HP'nin uygulaması bataryaya bir şey yapılması gerektiğini söylüyordu. Aklıma gelmedi ona ne dendiği ancak söyleyeyim ne olduğunu: Şarjı tamamen bitirmemi istiyordu ancak tamamen yani 0,1 bile dolu olmayacak şekilde.

Hocam ben İris Xe grafiği olup gta 5 de ultra ayarlarda 60FPS alanı görmedim. En fazla lowda alıyordur. Aynı sorun bendede var ancak ben direk 22H2 yüklediğim için windowstan mı kaynaklı çözemedim.
Alın link hocam:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tabii ki her an 60 fps almıyor ancak 45-50 fps çoğunlukla. Yorumlara bakarsanız benim o kişiye fps konusunda dert yandığımı görebilirsiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
En doğru kaynak hocam Normalde 50 FPS alıyor.
Ultrada kesinlikle 60FPS alamaz.

Ben normalde ortalama 70 fps alıyorum zaten Gta 5'te hocam. Problem zaten Fps'in sürekli her oyunda düşmesi. Normal olsun ultra grafik olsun hep dalgalanma oluyor Fps'te. Şunu da belirteyim: attığınız videonun tarihinde sürücüleri kötüydü (hâlâ kötü sadece 1 sürücü sürümü çok iyiydi) ancak o zamana göre daha iyi şuan. Şunuda geçeyim: Fall Guys oynuyordum ben ikinci rami taktığımda aynı yerde 30 kişi falan olsa animasyonlar olsa bile 59 fps e düşmezdi şuan sürekli 40 a düşüyor. Rami takalı 1 ay olmadı ancak oyunu silmiştim geri yükledim.

Attığınız rehberdeki disk onarmayı denedim baya bir fix işlemi yaptı birazdan performansa bakacağım.

Hocam birde 3 aylığı attım ama neyse, konu bu değil.Dediğim gibi bendede böyle bir sorun var ama ben doğrudan win 11 22H2 yüklediğim için bilmiyorum.

Hocam birde 3 aylığı attım ama neyse, konu bu değil.Dediğim gibi bendede böyle bir sorun var ama ben doğrudan win 11 22H2 yüklediğim için bilmiyorum.
1 yıl 3 aylık video hocam. 2022'de kaldınız sanırım (!) Sizde mi Iris Xe kullanıyorsunuz ve aynı sorunu yaşıyorsunuz? O zaman Intel'in kasıtlı performans düşürme yapmış olma ihtimali var. Arc serisi çıktığı sıralarda böyle oldu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…