Windows 11 24H2 güncelleme sonrası internet kopuyor

Despott

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 24H2 güncellemesini yaptım yapmaz olaydım. İnternete ne türlü bağlanırsam bağlanayım bir süre sonra kopma sorunu yaşıyorum. Telefondan USB üzerinden internet aktarımı yapıyorum yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Ne yaparsam yapayım sorun çözülmedi. Gittim bilgisayara reset attım hala aynı sorun devam ediyor. Şimdiye kadar denediğim ama başarısız olan yötemler: Ağ ayarlarını defalarca sıfırladım, küçük USB Wi-Fi adaptörünün sürücüsünü güncelledim, Wi-Fi ayarlarında bant genişliklerini kurcaladım. Wi-Fi adaptörünü bilgisayarın tüm USB girişlerınde denedim. Hiçbir çözümü olmadı. Wi-Fi'ya bağlanıyorum bir süre sonra kendi kendine kopuyor sonra bazen kendi kendine bağlanıyor bazen de bağlanmıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.

Yaşadığınız internet bağlantı sorununu çözmek için birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz. İlk olarak, 24H2 güncellemesi bazı sürücüler veya ağ ayarlarıyla uyumsuzluk yaratmış olabilir. Bu nedenle, Windows Update bölümünden ek güncellemeleri kontrol etmeniz faydalı olur, çünkü bazı sorunlar daha sonra çıkan yamalarla düzeltilir. Aynı zamanda, Wi-Fi adaptörünüzün veya anakartınızın sürücülerini üretici web sitesinden manuel olarak indirip kurmayı da düşünebilirsiniz.

Eğer güncellemeden önce sürücüler düzgün çalışıyorsa, Aygıt Yöneticisi'nde sürücüyü geri almayı deneyebilirsiniz. Sürücüyü geri almak için, Aygıt Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcıları bölümünden Wi-Fi adaptörünüze sağ tıklayıp "Sürücüyü geri al" seçeneğini kullanabilirsiniz. Ayrıca, Windows’un varsayılan sürücüsünü denemek isterseniz, sürücüyü tamamen kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz; bu durumda Windows otomatik olarak uygun bir sürücü yükler.

Bir diğer çözüm, güç yönetimi ayarlarını kontrol etmektir. Bilgisayarınız güç tasarrufu moduna geçtiğinde Wi-Fi adaptörünü devre dışı bırakıyor olabilir. Bunu engellemek için Aygıt Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayıp "Güç yönetimi" sekmesindeki "Güç tasarrufu için bu aygıtı kapat" seçeneğini kaldırabilirsiniz.

DNS ayarlarını değiştirerek de sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Google DNS gibi güvenilir bir DNS kullanmak, internet bağlantısındaki kopmaları önleyebilir. Denetim Masası'ndaki ağ ayarları bölümünden bağlantınıza sağ tıklayıp "Özellikler" menüsüne girerek DNS adreslerini değiştirebilirsiniz. Tercih edilen DNS sunucusuna 8.8.8.8 ve alternatif DNS sunucusuna 8.8.4.4 yazmanız yeterli olacaktır.

Wi-Fi kanalında çakışma olabileceği için modeminizi farklı bir kanala geçirmek de bağlantı kopmalarını önleyebilir. Modem arayüzüne girerek Wi-Fi kanalını 1, 6 veya 11 gibi sabit bir kanala ayarlamayı deneyebilirsiniz.

Arka planda çalışan bir yazılım Wi-Fi bağlantınızı bozuyor olabilir, bu yüzden temiz önyükleme yaparak sorunun kaynağını bulabilirsiniz. Windows’un sistem yapılandırma aracıyla gereksiz hizmetleri devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Farklı USB portları denediğinizi belirtiyorsunuz, ancak sorun adaptörden de kaynaklanabilir. Başka bir adaptörle test etmek sorunun adaptör mü yoksa sistemle mi ilgili olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, bu yöntemler sorunu çözmezse, sorun 24H2 güncellemesinden kaynaklanıyor olabilir. Güncellemeyi kaldırmayı deneyebilir veya Microsoft'un sorunu çözmesi için bir yama yayınlamasını bekleyebilirsiniz. 24H2 güncellemesini kaldırmak için, Windows ayarlarından güncelleme geçmişine gidip bu güncellemeyi bulup kaldırabilirsiniz.

Yeni birşey keşfettim internet kopması sadece bir şey indirmeye çalışınca oluyor örneğin War thunder oyununu indirmeye başlıyorum bir kaç saniye sonra intenret kopuyor. İndirme yapmadığım zamanlarda sorun olmuyor

Benzer rastgele kopma sorunları bende de var. İlk modemden sanmıştım ama telefondan internete erişebiliyorum. Kopmalar bir kaç saniye sürüyor ama çok can sıkıcı yine de.

Benzer rastgele kopma sorunları bende de var. İlk modemden sanmıştım ama telefondan internete erişebiliyorum. Kopmalar bir kaç saniye sürüyor ama çok can sıkıcı yine de.
Evet ya oyunu indiremedm. Telefonda falan hiçbir sorun yok sadece bilgisayarda böyle oluyor. Windowsu eski sürüme döndürmem gerek galiba.

En sağlıklısı flashtan temiz kurulum yapmak bence. Verilerinizi yedekleyip temiz kurulum yapabilirsiniz.

Bende de farklı bir sorun oldu. 24H2 format sonrası Kaspersky yükledim. Onda bulunan Akıllı Ev Monitörü uygulaması çalışmadı. Hata veriyordu. İnternet olmasına rağmen kayıtlı ağ yok. Lütfen pcyi internete bağlayın diyordu. Daha sonra baktım olmuyacak tekrar temiz format attım. Windows güncellemeleri yaparken Ağ Kartı güncellemesi varmış. Onu yaptım düzeldi. Şuan sıkıntısız kullanıyorum.
Not: Benim laptop 2011 eski.

En sağlıklısı flashtan temiz kurulum yapmak bence. Verilerinizi yedekleyip temiz kurulum yapabilirsiniz.

Düzelmiyor hala. Temiz kurulum yapacağım galiba. Peki yeni key isteyecektir nereden almam gerekiyor yeni lisans keyini? Biraz baktım da hangi siteden almam gerektiği konusunda karar veremedim.

Bu arada şu an düzelmiş gibi de indirme hızları aşırı düşük eskiden 5.5 - 6 mbs indirme hızı alıyordum şu an dalgalanıyor 3.5 falan alıyorum.

Son düzenleme:
OEM key ise otomatik olarak istemez. Bilgisayarın laptop mu masaüstü mü söylersen OEM olup olmadığını anlaman konusunda daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…