Çözüldü Windows 11 açılışında rescue CD hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nalınisyanı

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11'de PC açılışında "rescue CD burner" diye hata veriyor. Alta fotoğrafını koydum. Hatanın "updater System rescuer" diye bir programdan kaynaklandığını tespit ettim. Onun da fotoğrafı altta mevcut. Bu programı silip yeniden yüklersem sorunun düzeleceğini sanıyorum.
Fakat normal yollarla silinmiyor çünkü hiçbir yerde görünmüyor.

Kaldı ki silsem bile, yüklemek için tekrar araştırdığımda internette böyle bir şeyin olmadığını gördüm.

Kısacası, bu sorunu nasıl düzeltmem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.

PC açılışında çıkan hata:

Ekran görüntüsü 2025-04-18 151724.png

Hataya sebebiyet veren program:

Ekran görüntüsü 2025-04-18 151739.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes indirip tam tarama yapın.

Tam tarama nasıl yapılır?
Scanner > Advanced scans > Configure the scan yolunu takip ederek açılan menüde tüm kutucukları işaretleyip Start Custom Scan butonuna tıklayın.

Başlat menüsüne regedit yazarak HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run yolunu kontrol eder misiniz? Gözüküyorsa oradan da kaldırabilirsiniz.
Kaldırmak mesele değil tekrar yüklemek gerek.Program bozulmuş.Bu program windows un kendi yedekleme programı her pcde var yani olması gereken bişey.

Her bilgisayarda olan bir yazılım değil O, kötü amaçlı bir yazılım.

Dostum yanlış anlamada sen araştırdın mı konuyu acaba?

SystemRescue (eski adıyla SystemRescueCd), bir çökmeden sonra sisteminizi ve verilerinizi yönetmek veya onarmak için önyüklenebilir bir ortam olarak kullanılabilen bir Linux sistem kurtarma araç takı mıdır? Bilgisayarınızda sabit disk bölümlerini oluşturma ve düzenleme gibi yönetici görevlerini gerçekleştirmenin kolay bir yolunu sağlamayı amaçlar. GParted, fsarchiver, dosya sistemi araçları ve temel araçlar (editörler, midnight commander, ağ araçları) gibi birçok Linux sistem yardımcı programıyla birlikte gelir. Hem Linux hem de Windows bilgisayarlarda ve masaüstlerinde ve sunucularda kullanılabilir.

Artı -1 Eksi
Windows 11'de PC açılışında "rescue CD burner" diye hata veriyor. Alta fotoğrafını koydum. Hatanın "updater System rescuer" diye bir programdan kaynaklandığını tespit ettim. Onun da fotoğrafı altta mevcut. Bu programı silip yeniden yüklersem sorunun düzeleceğini sanıyorum.
Fakat normal yollarla silinmiyor çünkü hiçbir yerde görünmüyor.

Kaldı ki silsem bile, yüklemek için tekrar araştırdığımda internette böyle bir şeyin olmadığını gördüm.

Kısacası, bu sorunu nasıl düzeltmem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.

PC açılışında çıkan hata:

Eki Görüntüle 2472429

Hataya sebebiyet veren program:

Eki Görüntüle 2472430

Görev Yöneticisi'ni aç ve başlangıç sekmesinden updater System rescuer varsa devre dışı bırak.
Aşağıdaki klasörleri kontrol et ve içinde rescue ya da System rescuer gibi klasör veya dosyalar varsa sil.
C:\program files\
C:\program files (X86)\
C:\Users\senin kullanıcı adın\AppData\Local\
C:\Users\senin kullanıcı adın\AppData\Roaming\
Windows arama kısmına görev zamanlayıcı yaz sonra aç ve içinde rescue ya da updater System rescuer adında görev varsa sil.
Ardından bilgisayarı yeniden başlat. Hata muhtemelen gidecektir.

Görev Yöneticisi'ni aç ve başlangıç sekmesinden updater System rescuer varsa devre dışı bırak.
Aşağıdaki klasörleri kontrol et ve içinde rescue ya da System rescuer gibi klasör veya dosyalar varsa sil.
C:\program files\
C:\program files (X86)\
C:\Users\senin kullanıcı adın\AppData\Local\
C:\Users\senin kullanıcı adın\AppData\Roaming\
Windows arama kısmına görev zamanlayıcı yaz sonra aç ve içinde rescue ya da updater System rescuer adında görev varsa sil.
Ardından bilgisayarı yeniden başlat. Hata muhtemelen gidecektir.

Hata gidecektir de bu Windows'un kendi bir eklentisi galiba. Silmek yerine onarmamız gerekmiyor mu?
Yukarıda yazdığım işe yarıyor sanıyorsam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı