Windows 11 açılışta sürekli mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

nocnoo

Decapat
Daha fazla  
Windows 11 açılışta sürekli mavi ekran veriyor. Yeniden başlat ya da onarım yapıp kendi otomatik Win açılıyor. Yeniden başlat yaparsam sorun olmuyor kapatıp bir süre sonra açınca genelde mavi ekran çıkıyor. Win / driverlar hep güncel durumda. Minidump dosyası (bugün de mavi ekran verdi ama bugün tarihli dump yoktu. En son dump ekte.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.

Hataların ikisi de ReadyBoost kaynaklı oluşuyor. ReadyBoost, NAND yongalı depolama aygıtları ve SD kart veya USB flaş bellekler gibi harici depolama aygıtlarını Cache bellek olarak kullanmaya yarayan bir araç.

Sisteme bağladığınız bir USB aygıtınız varsa sorun bundan kaynaklı oluyor olabilir.

Merhaba.

Hataların ikisi de ReadyBoost kaynaklı oluşuyor. ReadyBoost, NAND yongalı depolama aygıtları ve SD kart veya USB flash bellekler gibi harici depolama aygıtlarını cache bellek olarak kullanmaya yarayan bir araç.

Sisteme bağladığınız bir USB aygıtınız varsa sorun bundan kaynaklı oluyor olabilir.

Cihaz laptop, SSD HDD var içinde ama yeni konmadı alındığından beri bir değişiklik olmadı. SD kart, USB flash neredeyse hiç takılmıyor, USB kablosuz ASUS mouse var ama o da uzun süredir aynı. Windows 11 en son güncellemelerinden sonra olmaya başladı bu mavi ekran.
Dün de "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" yazıyordu mavi ekran altında.
Onarım yapılıyor diyor devam ediyor. Sadece açılışta oluyor. Bir daha sorun olmuyor.
Google Drive ekli C'de. Ama o da uzun zamandır ekli.
Her açılışta mavi ekran. Yeniden başlat yaparsam çıkmıyor. Kapatıp açarsam mavi ekran.

Diske odaklanmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.

HD Tune 5.75 sürümünü indirip sisteme bağlı tüm disklere "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" yapalım.
5.75 sürümü istememin sebebi, 6.xx sürümlerinde tüm sektörlerin taranamaması.

HD tune 5.75 sürümünü indirip sisteme bağlı tüm disklere "quick scan" tiki kapalı şekilde "error scan" yapalım.

Tamam bunu yapacağım. Teşekkürler.

HD tune 5.75 sürümünü indirip sisteme bağlı tüm disklere "quick scan" tiki kapalı şekilde "error scan" yapalım.

5.75 ile error scan yaptım. Ekran allta:
(şimdi açılışta yine "unexpected store exception" hatalı mavi ekran çıktı)

hdtuneekran.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı