Windows 11 akıcı değil

ArmindoBrumaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
8 GB 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston 512 GB NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 3050 Laptop GPU
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600H
22H2 sürümünü kullanıyorum. Sistem özelliklerim aşağıda belirttiğim gibi ancak Windows 10 gibi akıcılık alamıyorum. Oyunlarda 5-10 FPS bir artış yaşadım ancak masaüstü bölümünde bazen saliselik takılmalar bile oluyor, örneğin sağ tık yaptığımda bile Windows 10'da tak diye açılan sağ tık menüsü sanki burada birkaç salise geç açılıyor. Sebebi nedir? Windows 10'a düşürmeli miyim?

Evet arada bende de oluyor önerim Windows 10'a geri dönmen olur.

Aynı şeyi yaşayanlar çok. Ben döndüm oyunlarda da vardı son NVIDIA güncellemesi ile çözüldü deniyor. Ancak sistem işi Microsoft'un yani güncelleme falan beklemek lazım. Artık sabır taşım yok 10'a döndüm.

Destekleyen sistem bu arada bende ki de ama sorun W11 de.

Oyun performansım tam tersine arttı aslında. FIFA 22'de 85 FPS alıyorken şimdi 95-100 FPS arası alıyorum. Lakin masaüstü hiç akıcı gelmiyor. Tasarım olarak göze güzel gözüktüğü ve güncel olduğu için W11 kullanıyordum ama sorunları çözülecek gibi durmuyor.

O win10 da ki gibi yapılabiliyor.
Link

Bence Windows 10'a geri don.

Ram'in çok düşük görünüyor. Yıllarca 8gb kullanan ben, 32'ye geçince ne olduğunu anlayabilmiştim. Artık 8gb, windowsun sağlıklı çalışabilmesi için yeterli değil maalesef.

Normalde sizin gibi Windows kullanıcıları performansa ve akıcılığa daha fazla önem veriyor.
Ama Microsoft, Windows 11 ile görünüşe daha fazla önem vermeye başladı. Doğal olarak daha fazla animasyon ekledi. O yüzden de masaüstü size daha yavaş gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…