Merhaba. Bir süre evden ve bilgisayardan uzak kaldıktan sonra güncelemeleri kontrol etmek istedim. Bütün güncellemeleri tamamladıktan sonra bir uyarı mesajı geldi.
amsdk.sys
A security setting is detecting this as a vulnerable driver and blocking it from loading. You'll need to adjust your settings to load this driver.
Uyarıyı aldıktan sonra biraz araştırdım. Zemana AntiMalware ile bağlantılı bir dosya olduğu vs uygulamanın sorun çıkardığı ve silmek gerektiği gibi bilgiler vardı. Fakat program zaten halihazirda hiçbir zaman bu sistemde varolmadı. Dolayısıyla başka neler tavsiye ediliyor diye baktığımda birkaç şey daha denedim. Örneğin güvenlik ayarlarından memory integrity pasif hale getirdim. Restart'tan sonra söylendiği gibi bilgisayara bir güncelleme daha geldi. Çözecek zannettim fakat bir değişim olmadı. Aksine yeni bir uyarı mesajını da fark etmiş oldum.
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-300
Bu uyarıyı görünce bir çakışma durumunu düşündüm. (CPU: AMD 7900X --- GPU: Nvidia 4070Ti). İki yazılımda sistemde kuruluydu. Hemen AMD yazılımını kaldırmayı denedim. Çakışmalara yönelik bir şeyleri kurcaladım ettim ama yine sonuç alamadım. Güncellemeler ile alakalı da bir eksik yoktu. Nvidia App'e geçiş güncellemesini bu sorundan önce almış olabilirim. Doğru hatırlayamadım, affınıza sığınıyorum.
Daha sonra DISM komutlarını önerenler gördüm, denedim. Bir bozulma varsa bilgisayar yakalasın diye. Oradan da sonuç çıkmadı. En sonda artık BIOS güncellemeye giriştim (Asrock B650 PG Lightning). Çünkü daha önce de açılış anında görüntü almayla alakalı bir sorun vardı. Bu sorun bağlantı kurulabilecek başka bir sorun. BIOS ile bu çözülmüştü. Fakat bu sefer güncelleme bir şeyi değiştirmedi.
Bir iki gün uyarılar açılışta kendini göstermedi. Ben de ses etmedim. Fakat yine uyarıları almaya başlayınca, kaynakları dönüp, aynı işlemleri denerken buldum kendimi. Çok şey denedim. Çorba oldu. Şu an önümde Autoruns açık. Bahsedilen driver bu:
Image Path: C:\WINDOWS\System32\drivers\amsdk.sys