The Dot
Hectopat
Daha fazla
- Anakart
- MSI B650M-A WIFI
Windows Bluetooth ile hoparlörüme otomatik bağlandığında hoparlörümü görmüyor. Bluetooth ile her ne kadar bağlı olarak gözükse de çalışmıyor. Gördüğüm üzere hoparlörü kullanmak için Bluetooth'u kapatıp açmam gerekiyor. Kapatıp açtıktan sonra bağlandığında çalışıyor ve Denetim Masası vb yerlerde aktif olarak gözüküyor. Anakart Wi-Fi özellikli yani Bluetooth için ayrı adaptör vb bir şey kullanmıyorum. Anakartın kendi sitesinden Bluetooth driverı kurdum ama sonuç yine aynı. Denetim Masası'ndan ses bölümünden Bluetooth'u manuel kapat aç yapınca eşledikten sonra hoparlörü varsayılan yapıyorum ama hoparlörü kapatıp açtığımda yine aynı sorun devam ediyor. Asıl sorun burada Bluetooth ilk açıldığında bağlanması gereken cihaz aktif değilse ve bağlanmazsa yani sonra bağlanırsa, cihaz açıldığında ve Bluetooth ile bağlandığında cihaz özelliklerinde aktif olduğunu göstermiyor bağlantı kesildi diyor sağ tık bağlan dediğimde de bağlanmıyıor. Anakartı 2 hafta önce mi ne aldım. MSI Pro B650M-A Wi-Fi. İlk başta bu otomatik eşlenmeme sorununu fark ettim biraz kurcalayayım belki çözerim dedim. Sonra hoparlörü varsayılan olarak atarsam otomatik olarak bağlandığında varsayılan olarak ona geçer falan diye düşünüp varsayılan yaptım ve sorunum çözüldü ama bugün MSI'ın MSI Center uygulamasında Bluetooth driver güncelledim ve bu sorun yeniden baş göstermeye başladı. Baktığımda MSI farklı bir driver da kurmamış benim kurduğum driverı kurmuş sürümler aynıydı ama aynı olmasına rağmen anakartın sitesindekini indirip bir daha kurdum ve önceden işe yarayan varsayılan olarak atama işlemini yaptım ve işe yaramadı. Ne yapabilirim? Muhtemelen geçen seferde varsayılan olarak ayarlama bir işe yaramadı. Çünkü CTRL+Win+V kısayoluyla Windows'un ses çıkışına gittiğimde orada gözükmüyordu. Orada gözükmesi ve kullanabilmem için illa o Bluetooth'u kapatıp açtırtacak.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: