Windows 11 boşta fazla RAM tüketimi

emon.51

Decapat
Daha fazla  
Son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı bu durum. Steam ve bu tarz platformları dahi arka plandan kapatmış olmama rağmen boşta 6-7 GB bir RAM kullanımı söz konusu. Ben öncelikle Wallpaper Engine kaynaklı olduğunu düşündüm ama hiçbir etkisi olmadığını fark ettim. Kaspersky üzerinden kullanımlara baktığımda ise ASUS Armoury Crate ve Edge Webview tarzı programların birden fazla sayıda arka planda çalıştığını gözlemledim. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

Ekran görüntüsü 2025-02-03 205349.png

Son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı bu durum. Steam ve bu tarz platformları dahi arka plandan kapatmış olmama rağmen boşta 6-7 GB bir RAM kullanımı söz konusu. Ben öncelikle Wallpaper Engine kaynaklı olduğunu düşündüm ama hiçbir etkisi olmadığını fark ettim. Kaspersky üzerinden kullanımlara baktığımda ise ASUS Armoury Crate ve Edge Webview tarzı programların birden fazla sayıda arka planda çalıştığını gözlemledim. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

Eki Görüntüle 2415521
İşlemler kısmına gelip fotoğraf atar mısınız?

Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımına göre sıralayıp, ekran görüntüsü atabilir misin?
(DÜZELTME) Şimdi farkettim görev yöneticisini göndermişsin, fakat neden farklı gözüküyor 🤔

Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımına göre sıralayıp, ekran görüntüsü atabilir misin?
(Düzeltme) şimdi fark ettim Görev Yöneticisi'ni göndermişsin, fakat neden farklı gözüküyor 🤔

Hemen atayım performans sekmesindeyim o yüzden o şekilde görünüyor.

Armory create yerine g-helper kullanmanı tavsiye ederim. Onun dışında pro W11 pro çok ram yiyor, home versiyonuna dönmek dışında pek seçenek yok gibi
Armoury Crate anakartımın içine gömülü bir yazılım ve ASUS ürünlerimle %100 uyumlu çalışmakta. Ayrıca Windows 11 Home kullanımını pek desteklemiyorum. Çok kısıtlanmış bir işletim sistemi. RAM konusundada arkadaşla aşağı yukarı benzer bir Windows kullanımımız söz konusu ancak buna rağmen onun tüketimi bana göre bayağı düşük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı