Windows 11 Defender istem dışı disk dışlama

Wplayer

Hectopat
Yer
New York, USA
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir aydır bilgisayarımda bir virüs olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarıma format attım fakat hala bir virüs olduğunu düşünüyorum. Konu oluşturduğumda ise Malwarebytes'ya da Kaspersky ile tarat dediler "bir şey bulursa bu yazılımlar bulup silecekmiş." tarattım iki yazılımdan şakasız yüzlerce tarattım her seferinde bir sorun bulunamadı. Şimdi arkadaşlar ben bu Windows Defender'in kendi taramasına giriyorum tarama seçeneklerinden hızlı tarama seçiyorum sadece 17 dosya tarıyor. Tam tarama seçiyorum yine 20-25 dosya taratıyor. Öncelerde 2-3ay öncesinde 500.000-1.000.000 üstü dosya tarayan yazılım nasıl olurda 17 tane dosya tarar. Bakın aranızdan birileri diyecek ki Windows Defender klasör ya da disk dışlamış ondan öyle. Bende araştırmalarım sonucunda buna kanaat getirdim. Dışlamalara giriyorum 2 diskimde orada mevcut. Yerel disk C:\ de orada D:\ de orada. Kaldıra basıyorum hiçbir tepki vermiyor. Kaldırılmıyor yani. Bir virüsün bunu yaptırdığını düşünüyorum.
Ben bunu nasıl çözebilirim? Kafayı sıyıracağım artık. Konuya ilişkin görselleri de bırakıyorum.

15 dakikadır taramanın sonucu. Sadece 11 dosya taradı.

Dışlamalar kısmındaki disklerim. 2 diskte kaldıra basmama rağmen (defalarca) kaldırılmıyor. Bunu virüs yazılımının yaptığını düşünüyorum. Format atacağım galiba çözüm yok gibi duruyor.

Okadar yardımcı odunuz ki hangi tavsiyeyi uygulasam diye vakit bulamadım. Hepinize teşekkürler

Dosya Ekleri

• 16881166667828578408326566897241.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…