Windows 11 donmalar

Mr. A

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB, 3200 MHz,
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 1TB
Ekran kartı
Gigabyte Windforce OC RTX 2070 Super
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
AMD 3700X
Herkese merhabalar arkadaşlar...

Windows 11'e heyecanla geçtim. Açıkçası tasarımını ve renk filtreleri olayını sevdim. Görev çubuğu kısmına sağ tıkladığımda eskisi gibi seçeneklerin çıkmaması bir tık üzdü. Asıl beni zora sokan ise donmalar...

Mesleğim icabı Office programlarını sıklıkla kullanıyorum. Yahu elimin altın SSD var, 3700X var, 2070S var. Bu bilgisayar sizce donar mı arkadaşlar? Windows 10 kullanırken su gibi akıyordu. Windows 11'e geçtim, Word üzerinde yazı yazarken bile bilgisayar donmaya başladı.

Sorunun çözümünü bilen bir arkadaş varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim. İlla güncelleştirmeleri beklemek zorunda değilsek tabii... Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası ben kendim de sizin gibi düşünerek geçmiştim. 3-3.5 ay kadar kullandıktan sonra tekrar Windows 10'a geri döndüm. Windows 11 stabil bir şekilde çalışmıyor. Çözümü de yok gibi.

O sistemde kasması biraz mantıksız geldi.
  • BIOS ve Driverlarınız güncel mi?
  • Yükseltme ile geçtiyseniz belki kurulumda birkaç sorun oluşmuş olabilir. Ben daha düşük donanımlı bir sistemde temiz kurulum ile akıcı bir şekilde kullanabiliyorum.
  • SSD'nin sağlık ve okuma/yazma durumu nasıl?

O sistemde kasması biraz mantıksız geldi.
  • BIOS ve Driverlarınız güncel mi?
  • Yükseltme ile geçtiyseniz belki kurulumda birkaç sorun oluşmuş olabilir. Ben daha düşük donanımlı bir sistemde temiz kurulum ile akıcı bir şekilde kullanabiliyorum.
  • SSD'nin sağlık ve okuma/yazma durumu nasıl?
Bios ve driverlar güncel... Geçiş yaparken özellikle kontrol etmiştim. Kurulumda herhangi bir sorun oluşmamıştı. SSD'nin durumu da gayet iyi... Yani sistemsel bir sorun yok. Windows 11 de bir sorun var. Güncelleştirmeleri bekleyeceğiz anlaşılan. Yine de sorunun bir başka çözümü olduğunu düşünen arkadaş varsa yazmasını bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı