Çözüldü Windows 11 dual boot sildikten sonra disk birleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Prisvx.q

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11'e Dual boot Fedora kurdum sonra hoşuma gitmedi sileyim dedim bölümü biçimlendirdim sonra PC açılırken disk repaired gibi bir şey dedi sonra bende o Fedora'dan kalan ayrılmamış alanı bu videodan gördüğüm gibi yaptım ve çalışmadı disk birleşmiyor.

Çözüm
diskpart ile silmeyi deneyelim o halde.

1. Yönetici olarak cmd yi açın
  2. diskpart komutunu çalıştırın
  3. select disk 0 komutunu çalıştırın. Sistemdeki tek diskiniz üzerinde işlem yapacağız.
  4. list partition komutunu çalıştırın. Bu disk bölümlendirmesini listeler.
  5. Listelenen bölümlerden 1 GB boyutundaki alanı seçmek için select partition X komutunu kullanın. Bölümün kimliğini X yerine yazarak.
  6. Son olarak seçtiğimiz bölümü silmek için delete partition override komutunu kullanın.
Yine hata verirse üçüncü parti yazılımlar kullanmanız gerekebilir. Bu durumda bir öneride bulunamam maalesef.
sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir programını açın ve fedoranın kullandığı diski silin. Ardından windowsun diskini büyütün.

Bir sorun olursa görsel olarak atarsanız tarif ederim. Linuxtan gparted görseli atarsam bile açıklayıcı olmayacaktır çünkü.

Nejdat Delioğlu daha güzel anlatmış. Yavaş ve diğer şeyleri de anlatarak detaylı anlatıyor ama hem bilgilendirici olur. Buyrun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 11'e Dual boot Fedora kurdum sonra hoşuma gitmedi sileyim dedim bölümü biçimlendirdim sonra PC açılırken disk repaired gibi bir şey dedi sonra bende o Fedora'dan kalan ayrılmamış alanı bu videodan gördüğüm gibi yaptım ve çalışmadı disk birleşmiyor.
1685913974053.png
1685913987041.png

sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir programını açın ve Fedora'nın kullandığı diski silin. Ardından Windows'un diskini büyütün.

Bir sorun olursa görsel olarak atarsanız tarif ederim. Linux'tan Gparted görseli atarsam bile açıklayıcı olmayacaktır çünkü.

Nejdat Delioğlu daha güzel anlatmış. Yavaş ve diğer şeyleri de anlatarak detaylı anlatıyor ama hem bilgilendirici olur. Buyurun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca SSD kullanıyorum 3. parti yazılımmı kullanayım.

1GB'lik bölüm yüzünden genişletemiyorsunuz. Özellikleri nedir? Sağ tıklayıp özellikler menüsünden bakabilirsiniz. Sanıyorum ki GRUB bölümü orası, aklıma başka bir şey gelmiyor. Özelliklerini paylaşabilir misiniz?

Birimi sileyim mi özelliklerine vs girilmiyor diskim SanDisk 480 GB'lik olan model tam bilmiyorum zaten 1 tane var.

1GB lik bölüm yüzünden genişletemiyorsunuz. Özellikleri nedir? Sağ tıklayıp özellikler menüsünden bakabilirsiniz. Sanıyorum ki grub bölümü orası, aklıma başka bir şey gelmiyor. Özelliklerini paylaşabilir misiniz?
1685914749238.png
1685914762999.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı