Windows 11 format ile silinir mi?

Orijinal Windows 10'la gelen Notebook'umu ücretsiz Windows 11'e yükselttim. Şimdi ise laptopu sattım. Haliyle tüm bilgilerimi silmek istiyorum. Elimde flasha kayıtlı Windows 10 var ama eski usul format atarsam orijinal Windows gider mi? Veya tüm sistemi telefondaki gibi fabrika ayarlarına çevirip, her şeyi silen bir ayar var mı?

1668281925645.png

Böyle bir seçenek var işe yarar mı? (Dediğim gibi bir sorun yok, sadece bilgilerim silinsin istiyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal Windows 10'la gelen Notebook'umu ücretsiz Windows 11'e yükselttim. Şimdi ise laptopu sattım. Haliyle tüm bilgilerimi silmek istiyorum. Elimde flasha kayıtlı Windows 10 var ama eski usul format atarsam orijinal Windows gider mi? Veya tüm sistemi telefondaki gibi fabrika ayarlarına çevirip, her şeyi silen bir ayar var mı?

Eki Görüntüle 1570563

Böyle bir seçenek var işe yarar mı? (Dediğim gibi bir sorun yok, sadece bilgilerim silinsin istiyorum.)
Evet size soruyor zaten her şeyi silebilirsiniz.

O nasıl oluyor hocam?
“Low Level Format” Çözümü
Bilgisayarınıza standart format attığınızda yaptığınız bu işlem de verilerinizi tam manasıyla silmez. Siz verileri formatlayarak tamamen sildim zannedip bilgisayarınızı elinizden çıkardığınızda eğer bilgisayar kötü niyetli kişilerin eline geçerse bu insanlar kolayca verilerinize ulaşabilirler. O yüzden bu konudaki kesin çözüm sabit diskinize Low Level Format atmaktır, çünkü diskin içindeki tüm sektörler yeni baştan yazılır. Böylece veriler bir daha geri kurtarılamayacak şekilde silinmiş olur. En güvenilir yöntemlerden bir budur.

O nasıl oluyor hocam?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O nasıl oluyor hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı