Windows 11 format sonrası 2 diskte de Windows klasörü oluyor

Wplayer

Hectopat
Yer
New York, USA
Merhaba arkadaşlar bugün USB bellek ile PC'ye format attım. Formattan sonra PC yavaş açılmaya ve ayarlar veya herhangi bir uygulama açılırken donma olmaya başladı sebebini anlayamadım. Her neyse bir de her bilgisayarı açışımda Windows seçme ekranı geliyor. Ekstra olarak hem disck C kısımında hem de D kısımında da Windows klasörü var. Sanırım kurulumu düzgün yapamadım. Sizce ne yapmalıyım. O kadar g Force Experience indirdim anakart sürücülerini falan kurdum. Bir de formattan sonra PC de uygulamalar gözükmüyor fakat bulut yedeği olmuş sanırım PC de adını yazmama rağmen League of Legends çıkmıyor ya da Riot Games yazıyorum çıkmıyor uygulamalarda ama gforce Experience oyunlarımda gözüküyorlar ve basınca da açılıyorlar anlayamadım. Şimdi aklımdan geçen tekrar USB ile format atmak bu sefer tüm dikleri seçip teker teker kaldıra basıp disklerin hepsinin içini temizlemek var sosyalde bir konuda okdum. Diğer diskleri temizlememe sebebim bazı diskler 100 MB falan kullanıyordu ve diskin yanında kurtarma yazıyordu. Bende galiba kurtarma ayarları ve Windows'un bazı ayarları bunlar silmemem gerekli sandım sizce ne yapmalıyım kafam çok karıştı arkadaşlar gerçekten bilen biri detaylı yardım edebilir mi?
Anlayacağınız PC her şeye geç tepki veriyor.

Hocam format atarken herhalde diğer diskteki verileri silmemişsiniz size tavsiyem oyun vb onemlo dosyalari alıp sıfırdan temiz kurulum yapmanız.

Hocam format atarken herhalde diğer diskteki verileri silmemişsiniz size tavsiyem oyun vb onemlo dosyalari alıp sıfırdan temiz kurulum yapmanız.

Tamam hocam bu sefer çıkan her şeyi kalıdra bastım 2 tane kendi diskim kalsı onların da sil butonu aktif değildi sildiğim için çok teşekkürler inşallah doğru yapmışımdır şu an umarım yavaşlama olmaz önceki gibi.

Hocam bir de bu işlem tamamlandıktan sonra ne gibi ayarlamalar yapayım PC de kurulacak sürücüler falan. Ya da BIOS'ta ek yapacağım bir şey yok değil mi bir de BIOS'tan geri USB'yi diskin arkasına alayım mı öyle kalsın mı? USB'yi kullanmıyorum format dışı zaten.

Dosya Ekleri

• IMG_20240716_205612.jpg
    59,4 KB · Görüntüleme: 36

Hocam eğer format atarken boot menüden yaptıysanız yani BIOS'a girmeden sorun olmaz ama boot menü yoksa yani biostki boot menüde USB'yi en üste aldıysanız ayarları eskisi gibi yapın ama genelde BIOS kendi kendine düzelir yani diskinizden başlatır. Hocam bir de formattan sonra aygit yöneticisine girin hangi sürüceleri tanımamışsa başında sarı uyarı işareti olur eğer işaret varsa hangi donaımsa onun üreticisinde kendi sisteminiz için olani seçip ve kurun BIOS güncellemesi varsa da yapın, Windows Update de yaparsanız kurulacak başka ayar kalmaz kendi isteginize gore programlari kurarsiniz antivirüs tarayici vb. ıyi akşamlar.

Sağolun hocam şimdi burda ne seçeyim kendi kayıdım varmış yoksa daha fazla seçenekten kayıtları kullanmadan mı devam edeyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20240716_210718.jpg
    115,9 KB · Görüntüleme: 22
Sağ olun hocam şimdi burada ne seçeyim kendi kayıdım varmış yoksa daha fazla seçenekten kayıtları kullanmadan mı devam edeyim?

Hocam eğer kendi eski yedeklerinizi geri getirmek istiyorsanız ayarlardaki yedekler veya diğer klasorleriniz falan onun için ayar bu benim size tavsiyem önemlı yedekler ve bılgıler yoksa sıfır kurulum yapın yani o ayarıda atlayın ama seçim sizin iyi akşamlar.

Hocam isiniz halloldu ve sorununuz çözüldüyse çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim sistemde gözükmesin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…