Windows 11 format sonrası etkinleştiremiyorum

comar61

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-K PRIME
RYZEN 5 5600
ASUS DUAL RX 6700XT OC
XPG ADATA CL17 2X8 GB 3600, KINGSTON FURY 2X8 3600
WD BLUE SN570 SSD x 2
FSP 550+80 PSU
CRG50 144 HZ CURVED
25UM58 ULTRAWIDE 75 HZ
IPhone 14 Pro Deep Purple
Meslek
İngilizce Öğretmeni
Saglamlisans'tan Windows 11 Pro OEM key satın aldım ve kullandım. Fakat dün bilgisayarımı formatladıktan sonra OEM key otomatik olarak lisansı etkinleştiremedi. Manuel olarak denediğimde ise tekrar etkinleştirme problemi yaşadım. Saglamlisans'a hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Hata kodu olarak: 0x803FA067 alıyorum.

Saglamlisans'tan Windows 11 Pro OEM key satın aldım ve kullandım. Fakat dün bilgisayarımı formatladıktan sonra OEM key otomatik olarak lisansı etkinleştiremedi. Manuel olarak denediğimde ise tekrar etkinleştirme problemi yaşadım. Saglamlisans'a hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Hata kodu olarak: 0x803FA067 alıyorum.
O keyler tek kullanımlık diye biliyorum sağlamindirin iletişim bölümünde mail olması lazım konu oraya yazın yardımcı olacaklardır illaki

O keyler tek kullanımlık diye biliyorum sağlamindirin iletişim bölümünde mail olması lazım konu oraya yazın yardımcı olacaklardır illaki
Tek kullanımlık olmasın anakarta gömülü olsun diye OEM almıştım halbuki. Yazdım oraya da ama dönüş olmadı iki gündür.

OEM değil. Retail almanız gerekiyordu. OEM anakarta gömülü lisanstır. Siz OEM kullandığınızda anakartınıza gömülme gibi bir durumu yok. O kodlar gömülü geliyor zaten. Retail kod almanız lazım ve o kodu etkinleştirdikten sonra Microsoft hesabınız ile bilgisayarda oturum açmanız lazım. Bunu yaptığınızda retail lisans microsoft hesabına yapışıyor ve sınırsız şekilde kullanabiliyorsunuz. Formattan attıktan sonra o hesapla bilgisayarda oturum açtığınız anda "Windows bir dijital anahtar ile etkinleştirildi" diyor ve kullanmaya başlıyorsunuz.

OEM değil. Retail almanız gerekiyordu. OEM anakarta gömülü lisanstır. Siz OEM kullandığınızda anakartınıza gömülme gibi bir durumu yok. O kodlar gömülü geliyor zaten. Retail kod almanız lazım ve o kodu etkinleştirdikten sonra Microsoft hesabınız ile bilgisayarda oturum açmanız lazım. Bunu yaptığınızda retail lisans microsoft hesabına yapışıyor ve sınırsız şekilde kullanabiliyorsunuz. Formattan attıktan sonra o hesapla bilgisayarda oturum açtığınız anda "Windows bir dijital anahtar ile etkinleştirildi" diyor ve kullanmaya başlıyorsunuz.
İlginçmiş. Senin dışında herkes aksini söylüyor forumlarda. OEM keyi bir anakartta etkinleştirdikten sonra başka anakartta etkinleştiremezsin o anakarta gömülür denmiş her yerde. Öyleyse benim hatam var demek ki.

İlginçmiş. Senin dışında herkes aksini söylüyor forumlarda. OEM keyi bir anakartta etkinleştirdikten sonra başka anakartta etkinleştiremezsin o anakarta gömülür denmiş her yerde. Öyleyse benim hatam var demek ki.
OEM diye satılan keylerin çoğu gerçek OEM değil çünkü. Dedikleriniz doğru ama muhtemelen sizin keyiniz OEM değildi. Siz OEM diye alıyorsunuz ancak o key Volume MAK keyi oluyor. Retail lisansı ise bir makinede bir kere etkinleştirebilirsiniz sadece. O etkinleştirmeden sonra microsoft hesabına bağladığınızda sınırsız şekilde kullanabiliyorsunuz. Siz bunu yapmadığınız için retail key muhtemelen yandı. Sizde de bu şekilde olduğunu düşünüyorum.

OEM diye satılan keylerin çoğu gerçek OEM değil çünkü. Siz OEM diye alıyorsunuz ancak o key Volume MAK keyi oluyor. Retail key ise bir kere etkinleştirebilirsiniz sadece. O etkinleştirmeden sonra microsoft hesabına bağladığınızda sınırsız şekilde kullanabiliyorsunuz. Siz bunu yapmadığınız için retail key muhtemelen yandı. Sizde de bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
Technopat Sosyal'de bu kadar çok saglamlisans önerilmese almazdım. Dolandırıcılık resmen yaptıkları. Ben yine ulaşmaya çalışacağım ulaşamazsam yeni bir key alayım bari. Var mıdır önerebileceğin bir site?

Technopat Sosyal'de bu kadar çok saglamlisans önerilmese almazdım. Dolandırıcılık resmen yaptıkları. Ben yine ulaşmaya çalışacağım ulaşamazsam yeni bir key alayım bari. Var mıdır önerebileceğin bir site?
Tekrar satın almadan önce sizi bilgilendireyim. Ben keysepeti'nden aldım bir sorun yaşamadım açıkcası.

Şimdi 3 tür lisans şekli var. OEM, Volume MAK ve Retail

OEM anakarta gömülü lisansdır. Ankartınıza gömülü olarak gelir ve tamamen sizindir, Bilgisayara format atsanızda bu lisans silinmez. (Sizin almak istediğiniz ancak muhtemelen sizi kandırdıkları lisans bu lisans)

Şirketler / Ofisler için üretilen Key'ler Volume MAK yani kopya key diye geçer. Genellikle 1 tane volume mak key ile 1000 tane makine lisanslayabiliyorsunuz. Bu yüzden ofisler bu keyi tercih ederler. Ama bu keylerin garantisi yoktur. Belirli bir aktivasyon sayısını geçtikten sonra (1000 makine için olan keyi 1001 makinede yaparsanız key geçersiz sayılır ya da lisans iptal edilir) ya da süresi bittikten sonra bu keylerde lisanslarını kaybederler.

Benim de kullandığım ve önerdiğim en sağlam alınacak key Retail'dir ve sınırsızıdır. Retail key OEM'e benzer ama OEM değildir. Format atınca bu key gider. Retail key ile aktifleştirilmiş bir Windows ile Microsoft hesabınızı bağlarsanız key Microsoft hesabınıza işlenir ve o işlenmiş hesabınızı lisanssız bir windowsta açtığınızda otomatik olarak "dijital lisans" ile aktifleştirilmiş olur. Sürekli format atıyorsanız bu olay sizi çok büyük rahatlatıyor. Mesela ben öyleyim.

Alacağınız keyin Retail olmasına özen gösterin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı