Windows 11 geç tepki veriyor

Anlıyorum hocam. İnsanın gözüne çarpan bariz bir disk kullanımı, tavan yapmış bir CPU falan olmayınca sorunu tespit etmek gerçekten zorlaşıyor. Bahsettiğin araçlarla ayarlamalar yapabilirsin belki işe yararlar.

Eğer tam o bekleme anında bile diskte veya CPU'da belirgin bi yük, bi hareketlilik yoksa o zaman evet şüphelendiğimiz gibi sorun çok daha derinlerde. Belki de Windows 11'in bi servisi, bir driver uyumsuzluğu ya da sistemin deadlock benzeri bi duruma girmesi olabilir. Bu durumda da sorunun doğrudan işletim sisteminin kendisiyle ilgili olması ihtimali gerçekten de çok artıyor.

Shutup10++ ve winutil ile bazı ayarlamalar yaptım. Şu anlık sorun yok. Sorun tamamen Windows 11.

Sorun devam ediyor. Şu an Windows 10 kuruyorum. Windows 11 gözümde hiç hükmünde artık.

Son düzenleme:
Sorun devam ediyor. Şu an Windows 10 kuruyorum. Windows 11 gözümde hiç hükmünde artık.
Windows 10 şu an sana derin bir oh çektirecek olsa da maalesef ömrü pek uzun kalmadı. 14 Ekim'de resmi desteği kesilecek. 5 aydan bile az bir zaman kaldı demek oluyor bu. Windows 10'a geçişini bir çeşit ilerisi için ne yapacağını düşüneceğin "mola" olarak değerlendirmelisin.

Madem Arch Linux'ta sistemin iyi durumdaydı belki de bu vesileyle Linux dünyasına tam zamanlı bir geçiş yapmayı daha ciddi düşünebilirsin. Hem sürekli güncel kalırsın hem de o Windows'un bloat hissinden eser kalmaz. Ya da belki birkaç ay geçer de Windows 11'e şöyle güzel bir güncelleme gelir, sürücüler falan daha bir oturur o zaman tekrar düşünebilirsin. Şimdilik Windows 10'un keyfini çıkar ama bir yandan da Ekim sonrasını da planlamaya başla.

Birkaç gündür Windows 10 kullanıyorum. Yaşadığım sorunların tamamı yok oldu gitti. Aslanlar gibi çalışıyor ve asla sıkıntı çıkarmıyor. İşletim sistemi dediğin Windows 7 ve Windows 10 gibi olmalı. Ekim ayında desteği kesilecek olması bir tık moral bozucu olsa da ben yine de Windows 11'e veya Linux'a geçmeyeceğim. Windows'un desteği kesmesi umurumda değil ben zaten bilinçli bir kullanıcıyım herhangi bir tehlike söz konusu olamaz. Eğer uygulamalar ve oyunlar desteğini keserse işte o zaman mecburen Linux veya Windows 11'e geçiş yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…