Windows 11 gereksiz yazılımları Revo Uninstaller kaldırmak mantıklı mı?

MeanIt

Decapat
Daha fazla  
Windows 11 Pro kullanıyorum ve gereksiz yazılımları kaldırmak istiyorum. Revo aracılığıyla Microsoft Teams sildikten sonra bir de buraya sorayım dedim. Bunları kaldırmak bir sıkıntı teşkil eder mi ve hangilerini kaldırmam mantıklıdır?
Sistemim: RTX 4060 140W+ Ryzen 7 7735HS+ 2x8GB DDR5 4800MHz ram ve 512 GB SSD
(Sistemi zorlayacağını düşünmüyorum bu uygulamaların ama yer tasarrufu+ çok fazla görüntü kirliliği oluşturmaları+ fanteziden dolayı silmek istiyorum.)
İşime yarayacağını düşünmediğim uygulamaları kaldırmak istiyorum.
Haberler, haritalar...
Revo Uninstaller'dan Windows Uygulamaları bölümünü açıp baştan sona aldığım fotoları atıyorum.

Dosya Ekleri

• wind1.png
    84,9 KB · Görüntüleme: 65
  • wind2.png
    85,1 KB · Görüntüleme: 65
  • wind3.png
    77,6 KB · Görüntüleme: 65

Yaptığınız işlem fazla gereksiz sisteminiz gayet iyi zaten.

Yaptığınız işlem fazla gereksiz sisteminiz gayet iyi zaten.
Evet hocam biraz öyle ama benimkisi bir nebze takıntı diyebiliriz. Kısacası bir kere bile açıp kullanmadığım veya işime yaramayacak uygulamaların ( Haberler vs...) bilgisayarımda bulunmasından rahatsız oluyorum gibi bir şey.
Bu yüzden şunları silmeyi düşünüyordum: Haberler, haritalar.

Cortana, HEVC video uzantıları, geri bildirim merkezi, haberler, haritalar, hava durumu, heif image extensions, hızlı yardım, ipuçları, kişiler, Microsoft Clipchamp, Microsoft to do, RAW image extensions, saat, ses kaydedicisi, telefon bağlantısı, VP9 video extension, web medyası uzantıları, WEBP image extension, Windows kamera, yapışkan notlar, yardım alın. Bunları silebilirsiniz, Xbox ile işiniz var mı?

En çok işim onunla hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…