Windows 11 gruplandırma ayarları

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Bu rehberde Sizlere klasör gruplandırma ayarlarını yapılandırmayı göstereceğim. Umarım Sizi de Benim gibi bu yapılandırma rahatsız etmiştir. Belki de etmemiş de olabilir.

Şimdi şöyle ki, mesela İndirilenler klasörüne girdiğimde mesela bilgisayarımda Benim IDM yazılımı kurulu olduğu için bunun üzerinden örnek olarak göstereceğim Sizlere. Bilmeyenler olur diye yine de böyle bir rehber hazırladım. Belki hatırlamak adına gün gelir bu rehberi kendim ararken bu açmış olduğum konudan bile yararlanabilirim. Şimdi kullanıcı adıma tıklıyorum ve dediğim gibi İndirilenler klasörüne gidiyorum.

1695116861286.png

Şimdi buraya girdikten sonra İndirilenler klasörünü açıyorum ve IDM'ye ait çeşitli klasörleri görüyorum.

1695116932168.png

Mesela dikkat ederseniz Benim bilgisayarım İngilizce olduğu için mesela bu gün ZIP, RAR dosyaları indirdiğim için bu klasör başında Today yani bu gün yazıyor. Ben bunların gözükmesini istemiyorum. Düz klasör yapısı olarak gözüksün istiyorum diyorsanız, işte çözüm.

1695117134757.png

Bilgisayarınız Türkçe ise bu şekilde:

Çeşitle/Sırala > Gruplandırma ölçütü/Şuna göre gruplandır > (Hiçbiri/Yok) olarak işaretlemeniz gerekir.

İngilizce de ise resimde gördüğünüz gibi ayarlamanız gerekecektir.

Dosya Ekleri

• 1695117326316.png
    1695117326316.png
    427,7 KB · Görüntüleme: 139
Peki bunu nasıl default olarak ayarlayacağız? Klasöre her girdiğimde tekrar gruplandırma ölçütü ekleniyor.

Nasıl default yapacağımızı buldum. Klasörün görünümünü istediğimiz gibi ayarladıktan sonra Görünümün yanındaki 3 noktaya tıklayıp Seçenekler diyoruz.
1748937926021.png
Sonrasında Görünüm sonrasında da Klasörlere uygula diyoruz. Default olarak ayarlanmış oluyor.
1748937983665.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı