Windows 11 güç ayarları arasında fark var mı?

ronark

Hectopat
Bu iki ayar arasında bir fark var mı Windows 11 ile yeni geldi sanırsam. Hangi ayarda daha fazla performans alırım?
Ve güç planında yüksek performans yapınca Windows 11 ayarlarından en iyi performans yazan sekmeye erişim iznini kapatıyor.

bbbbb.png

aaa.png

Dengeli modda kullanmanızı öneririm. Dengeli modda siz sisteme yük bindirince performans yüksek olur, gücü fazla kullanır. Sadece video izlemek, internette gezinmek gibi işleri yaparken de sistemin performansı düşürülür ve daha az ısınma olup daha az güç tüketilmesi sağlanır. Bu yüzden dengeli modda kullanmanızı öneriyorum.

Dengeli ve yüksek performans arasında tabii ki fark var. Eğer performans istiyorsan nihai performans modunu kullan onu ekstra açman lazım.

Fark var plan ayarlarından ekran kartı ve işlemci güç yönetimi yapabiliyorsun. Tavsiyem nihai performans yapman.
CMD'ye yapıştır powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Dengeli modda kullanmanızı öneririm. Dengeli modda siz sisteme yük bindirince performans yüksek olur, gücü fazla kullanır. Sadece video izlemek, internette gezinmek gibi işleri yaparken de sistemin performansı düşürülür ve daha az ısınma olup daha az güç tüketilmesi sağlanır. Bu yüzden dengeli modda kullanmanızı öneriyorum.

Hayır, yüksek performans ihtiyaç olduğunda yüksek kullanır. Dengeli mod işlemci çekirdeklerini tam kapasite kullanmazken, yüksek performans modu sürekli açık tutmaya çalışıp yük bindirmez.

Benim demek istediğim iki tane yüksek güç modu var hangisi daha iyi performans veriyor?
Orada dengeli seçili ama ona bakmayın SS çekerken öyle denk gelmiş.

Dengeli ve yüksek performans arasında tabii ki fark var. Eğer performans istiyorsan nihai performans modunu kullan onu ekstra açman lazım.

Fark var plan ayarlarından ekran kartı ve işlemci güç yönetimi yapabiliyorsun. Tavsiyem nihai performans yapman.
CMD'ye yapıştır powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Hayır, yüksek performans ihtiyaç olduğunda yüksek kullanır. Dengeli mod işlemci çekirdeklerini tam kapasite kullanmazken, yüksek performans modu sürekli açık tutmaya çalışıp yük bindirmez.

2'side aynı muhtemelen. Microsoft bu sıralar denetim masasındaki çoğu şeyi ayarlara taşıyıp denetim masasını kaldırmayı düşünüyor. Bu yüzden 2 taneler muhtemelen. 2'sini de yüksek performansa ayarlayıp geçin. Fazla takmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı