Windows 11 güncelleştirmesi için CSM desteğini kapatma

Seima

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop CPU
İşlemci
AMD Ryzen 5 6600H with Radeon Graphics
Merhaba, artık Windows 11'e geçmek istediğimden dolayı direkt olarak güncelleştirmeler yoluyla geçiş yapmak istedim. Ancak Windows güncelleme ekranımda sistem gereksinimlerini karşılamıyor hatası alıyorum.

Ekran görüntüsü 2024-07-29 122000.png

Windows'un PC sistem durumu denetimi uygulamasında ise Windows 11'i desteklediğini gösteriyor.

resim_2024-07-29_122136478.png

Bende buna istinaden Windows yükleme yardımcısı ile yüklemeyi başlatmak istedim ancak 3. adımda "sisteme ayrılan bölümü güncelleyemedik" hatası aldım ve yükleme yapılamadı. Araştırmalarım sonucu pek bir çözüme ulaştığım söylenemez ancak CSM desteği kapatıldığında ya da UEFI olarak değiştirildiğinde hallolduğu yazılmış. Ben Lenovo IdeaPad Gaming 3 cihazımda BIOS ayarlarında maalesef CSM veya UEFI ayarları tarzında bir şeye ulaşamadım ve bu hatayı nasıl halledeceğimi de bilmiyorum. En başında Windows'un kendisinde neden gereksinimleri karşılamıyor hatasını aldığımı da bilmiyorum. Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Merhaba, artık Windows 11'e geçmek istediğimden dolayı direkt olarak güncelleştirmeler yoluyla geçiş yapmak istedim. Ancak Windows güncelleme ekranımda sistem gereksinimlerini karşılamıyor hatası alıyorum.

Eki Görüntüle 2267297

Windows'un PC sistem durumu denetimi uygulamasında ise Windows 11'i desteklediğini gösteriyor.

Eki Görüntüle 2267298

Bende buna istinaden Windows yükleme yardımcısı ile yüklemeyi başlatmak istedim ancak 3. adımda "sisteme ayrılan bölümü güncelleyemedik" hatası aldım ve yükleme yapılamadı. Araştırmalarım sonucu pek bir çözüme ulaştığım söylenemez ancak CSM desteği kapatıldığında ya da UEFI olarak değiştirildiğinde hallolduğu yazılmış. Ben Lenovo IdeaPad Gaming 3 cihazımda BIOS ayarlarında maalesef CSM veya UEFI ayarları tarzında bir şeye ulaşamadım ve bu hatayı nasıl halledeceğimi de bilmiyorum. En başında Windows'un kendisinde neden gereksinimleri karşılamıyor hatasını aldığımı da bilmiyorum. Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Bence en temizi flash ile temiz kurulumla geçin. Hem performansınız artar kayıp yaşamazsınız hem de tertemiz geçersiniz.

Bence en temizi flash ile temiz kurulumla geçin. Hem performansınız artar kayıp yaşamazsınız hem de tertemiz geçersiniz.
Evet haklsınız ancak bilgisayarımda fazlasıyla veri olduğu için silinebilir mi diye flash ile yükleme yapmak tedirgin ediyordu ama istersek verileri koruyarak devam edebiliyormuşuz sanırım. Son çare olarak öyle yapacağım galiba.

Evet haklsınız ancak bilgisayarımda fazlasıyla veri olduğu için silinebilir mi diye flash ile yükleme yapmak tedirgin ediyordu ama istersek verileri koruyarak devam edebiliyormuşuz sanırım. Son çare olarak öyle yapacağım galiba.
Hocam flash ile herşeyi siliyor yüklemek. Evet yüklerken öyle bir seçenek var ama onu seçtiğinizde lüften işleminize windows yükleme yardımcısı ile devam edin diyor. Eğer fotoğraf vs. Varsa yedekleyin oyunlarınızın da save ini yedekleyin öyle geçin derim ben hocam en azından performans kaybınız olmaz.

Hocam flash ile herşeyi siliyor yüklemek. Evet yüklerken öyle bir seçenek var ama onu seçtiğinizde lüften işleminize windows yükleme yardımcısı ile devam edin diyor. Eğer fotoğraf vs. Varsa yedekleyin oyunlarınızın da save ini yedekleyin öyle geçin derim ben hocam en azından performans kaybınız olmaz.
Dediğiniz gibi yaptım. Ancak yine de sorunun kaynağını bulup çözmek için elimden gelenide yaptım diyebilirim. Konuya gelenler olabilir diye özet geçeyim. Direkt Microsoft ‘un canlı desteğiyle ekran paylaşarak yükleme yapmayı denedik ancak maalesef sonuca ulaşamadık ve beni kullandığım cihazın üretici firmasına yönlendirdiler. Aynı şekilde Lenovo canlı desteğiyle de ekran paylaşarak ilerledik ancak onlar da windows yükleme hatası olduğunu her cihazda karşılaşılabileceğini ve zaten çoğu yeni BIOS’un artık direkt UEFI olduğunu söylediler…
Aynı sizin de dediğiniz gibi en güvenlisinin temiz yükleme yapmak olduğunu önerip görüşmeyi sonlandırdılar sonuç olarak flaştan direkt temiz yükleme yapmak durumunda kaldım… İyi de oldu uğraşmayın arkadaşlar temizinden yükleyin gitsin 🥲

Dediğiniz gibi yaptım. Ancak yine de sorunun kaynağını bulup çözmek için elimden geleni de yaptım diyebilirim. Konuya gelenler olabilir diye özet geçeyim. Direkt Microsoft ‘un canlı desteğiyle ekran paylaşarak yükleme yapmayı denedik ancak maalesef sonuca ulaşamadık ve beni kullandığım cihazın üretici firmasına yönlendirdiler. Aynı şekilde Lenovo canlı desteğiyle de ekran paylaşarak ilerledik ancak onlar da Windows yükleme hatası olduğunu her cihazda karşılaşılabileceğini ve zaten çoğu yeni BIOS'un artık direkt UEFI olduğunu söylediler…
Aynı sizin de dediğiniz gibi en güvenlisinin temiz yükleme yapmak olduğunu önerip görüşmeyi sonlandırdılar sonuç olarak flaştan direkt temiz yükleme yapmak durumunda kaldım… iyi de oldu uğraşmayın arkadaşlar temizinden yükleyin gitsin 🥲

En temizini yapmışsınız hocam güle güle kullanın Windows 11'i.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı