Bilgisayarımda virüs olan altrust.exe gibi bir program vardı. Güvenli önyükleme ile başlatıp silmeyi deneyecektim. Çalıştırdan MSConfig yazıp güvenli önyükleme butonunu tikledikten sonra bilgisayar açılışta hata veriyor, açılmıyor. Enter e basınca Windows 11 yazısının olduğu yere geliyor. Onu ya da altındakini seçince bir önceki menüye geri dönüyor. ESC'ye basınca yeniden başlayıp BIOS'a atıyor. Format USB şehir dışında olduğum için evde kaldı. 2 haftaya giderim eve. Yani kesin bir çözüm lazım. Ya bir şekilde 2 haftaya yakın idare etmem lazım, ya da bilgisayarcıya gidip sadece C diskine format attırıp 100 200 neyse sağlam bir vermem lazım. Ne yapayım fikir verin. Şu an Windows eskisi gibi açılsa sorun yok. Eve dönünce atarım kendim.
Administor seçeneği çalışmıyordu. Birkaç denemeden sonra girip diğerleri gibi yaptım ve güvenli modda başladı.
Bir şekilde security menüsüne girip güvenli başlattım. Ama şu sistem yapılandırması fotoğrafında hepsini kapatırken tek Kaspersky ile bu virüs kapanmıyor. Nasıl yapabilirim?