Windows 11 hakkında deneyimim

TalhaŞahin66

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 Gb 3200mhz
SSD veya HDD modeli
500 gb M2 Ssd
Ekran kartı
Asus Phoneix Gtx 1650 GDDR6 4GB
Anakart
Asus prime H610M-R D4
İşlemci
İ3-13100F
Windows 10'dan Windows 11'e geçtim ve deneyimlerimi sizlere aktarıcağım.
Geçmeden önce korkuyordum performans açısından sistemim öyle ahımlı şahımlı bir sistem değil ama Windows 10'la arasında hiçbir fark yok.
Gayet akıcı. Daha oyun test etmedim ama zaten oynadığım tek oyun Valorant, onda da FPS'nin aynı olacağını düşünüyorum. Hikaye oyunlarında bilemem tabii ki ama şu anlık gayet memnunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB Windows 11 için yeterli bence. 8 GB RAM ile oyunda çok kasma oluyor.

24H2 sürümü sorunlu 23H2 ise performansı iyi zaten. Ben kurmuştum ama laptopun pili çok dayanmıyor diye geri Windows 10 döndüm pil süresi düzeldi tekrardan. Onun haricinde sorunu yok neredeyse.

24H2 sürümü sorunlu 23H2 ise performansı iyi zaten. Ben kurmuştum ama laptopun pili çok dayanmıyor diye geri Windows 10 döndüm pil süresi düzeldi tekrardan. Onun haricinde sorunu yok neredeyse.

24H2 sürümü benimki hocam belirtmeyi unutmuşum kusuruma bakmayın.

Hocam Windows 10 ile aynı bellek oranı kullanıyor nedense hatta bazen daha az belki de benim Windows 10 sorunluydu bilmiyorum.

Hocam Windows 10 ile aynı bellek oranı kullanıyor nedense hatta bazen daha az belki de benim Windows 10 sorunluydu bilmiyorum.
Windows 10 da boşta 3gb ram kullanırken Windows 11'de 5'e kadar yükselmişti ram kullanımı bende.

Bende Windows 10 boşta 1.9 GB kullanıma kadar düşüyor Windows 11 boşta daha çok kullanıyor. 16 GB RAM var bilgisayarda.

Neden sorunlu hocam sizce.

Windows 10 da boşta 3gb ram kullanırken Windows 11'de 5'e kadar yükselmişti ram kullanımı bende.
Bende neden böyle oldu acaba boot menü üzerinden kurdum belkide şuanda hiç uygulama vesaire ondan olabilir

Neden sorunlu hocam sizce.

Çok fazla gereksiz uygulama ile getiriyor Microsoft. Üstelik Windows Update güncellemesinde yeniden başlat yapınca yeniden başlatılıyor ekranında kalıyordu. Windows 10 kullanırken 7 saatte giden şarjı Windows 11 kullanırken 2-3 saatlik süreçte kaybetmiştim örneğin. Windows 11 uyumlu bilgisayar almadığım sürece Windows 10 kullanmaya devam edeceğim.

Windows 10 stabil. Microsoft uğraşmadığı için artık pek bir sorun olmamakta. Gereksiz hizmetleri kapatıp uygulamaları silince 16 GB RAM'de sadece 2 GB kullanıyor ayrıca.

Ben dün 24H2 Pro kurdum ama bundan birkaç yıl önce Windows 11 kurduğumda gelen TikTok, Candy Crush gibi uygulamaların hiçbiri gelmedi nedense birkaç gereksiz Microsoft uygulaması ve Solitaire vardı sadece. Avrupa birliğin'den çıkan yeni yasalarla mı ilgili acaba bilemedim. Ayrıca Windows 11'e neden bloatware konusunda yükleniyor pek anlamıyorum Copilot ve Edge dışında gereksiz olarak yüklü gelen uygulama sayısı aşağı yukarı Windows 10 ile aynı diyebilirim ki defalarca Windows 10 kurdum her seferinde de Başlat ekranında ki ıvır zıvır şeyleri temizlemem gerekti.

Bende normalde Windows 10'dan geçmeyecektim fakat sistemsel dosyalar bozuldu çözümünü hiçbir yerde bulamadım bende deneme amaçlı geçiş yaptım masaüstü bu arada sistemim onun bir farki var mı bilmiyorum eğer Windows 11 sıkıntı çıkarırsa önümüzdeki 1 ay bakacağım ona göre kesin değerlendireceğim bir de anakartım Windows 11 destekli çıktığı için yüklemiştim.

Evet bende fark ettim ve gereksiz uygulama göremedim pek fazla gördüklerimi kaldırdım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…