Windows 11 hâlâ kötü durumda

UMUT0763

Centipat
Daha fazla  
RAM
8GB DDR4 2667mhz
SSD veya HDD modeli
240 GB SAMSUNG SSD
Ekran kartı
2GB MX130
Anakart
Asus Vivobook lu bişeyler işte
İşlemci
İ5 1035G1 1Ghz 8 Çekirdek
Dün PC'me temiz Windows 11 indirdim driverları kurdum oyunları indirdim PC'yi temizledim oyunlara girmeden önce artık düzelmiş diyordum ama Valorant'ya falan girince FPS düşmesi yiyince yine aynı olduğunu anladım.
Normalde Windows 10 yüklüyken düşük grafiklerde 1080p'de 200FPS alırken Windows 11 kurunca yine düşük ayarda ama 720p de 90FPS alıyorum ve onda da FPS düşmesi oluyor ve FPS droptan nefret ederim. bu yüzden kendime NTLite ile şu an Windows 10 Lite yapıyorum. inşallah sorun düzelir.
Arkadaşlar PC'niz çok iyi değilse Windows 11 kesinlikle önermiyorum!
Ha normal kullanım konusunda çok iyi ona bir şey diyemem ama oyun konusunda hala berbat.
Sistem özelliklerime bakabilirsiniz o kadar kötü bir PC yok aslında.

Hocam sizin PC zaten minimum gereksinimleri karşılamıyor olsa gerek neden kurdunuz

Normal kullanımda donmayaşamıyorum sadece oyunlarda FPS düşmesi çok fazla.

Bunun sebebi de işlemciniz arkada Windows 11 çalışmaya çalışıyor işlemcinin gücü maalesef yetmiyor ki Valorant işlemci odaklı bir oyun.

İşlemci destekliyor.

İşlemcinizin frekansı düşük 1 GHz çok az en az 2 GHz civarında olması gerek. Windows 11 Windows 10'a göre daha yüksek gereksinim ister. İşlemciniz Turbo frekans da 3.60 GHz'ye kadar çıkıyormuş cihazınızı nihai performans moduna alıp tekrar deneyin ve Intel grafik sürücüsünü güncelleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…