Afsinov
Centipat
Daha fazla
- RAM
- Corsair Vengeance LPX 16 GB + G.Skill Ripjaws 16 GB 2400 MHz DDR4
- SSD veya HDD modeli
- Western Digital Blue SA510 500GB
- Ekran kartı
- RTX 2070 SUPER
- Anakart
- MSI B450M II V2 PRO
- İşlemci
- Ryzen 7 3800X
Bilgisayarımda uzun süredir devam bir sorun var. Herhangi bir program veya Windows'un kendisi cache yaparken bilgisayarın "Disk Etkinlik Süresi" %100 oluyor ve donmalar başlıyor. Disk kullanımımda sorun yok maksimum %25 %30 olmasına rağmen donmalar yaşıyorum.
Herhangi bir dosya yüklerken veya oyun oynarken yani SSD ile ilgili hiçbir performans sorunu yaşamıyorum sadece cache işlemlerinde donmalar oluyor.
Çıldıracak hale geldim. Format atıyorum 1 hafta sonra yine başlıyor. Yeni SSD aldım fakat sorun hala geçmedi.
Resource Monitor'den takip ettim ve cache işlemlerinin hepsinde donma yaşıyorum.
SSD testi yaptığımda herhangi bir sorun çıkmıyor. RAM'lerle alakası olabilir mi diye düşünüyorum.
Herhangi bir dosya yüklerken veya oyun oynarken yani SSD ile ilgili hiçbir performans sorunu yaşamıyorum sadece cache işlemlerinde donmalar oluyor.
Çıldıracak hale geldim. Format atıyorum 1 hafta sonra yine başlıyor. Yeni SSD aldım fakat sorun hala geçmedi.
Resource Monitor'den takip ettim ve cache işlemlerinin hepsinde donma yaşıyorum.
SSD testi yaptığımda herhangi bir sorun çıkmıyor. RAM'lerle alakası olabilir mi diye düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: