Windows 11 hızlı başlatma kapatılmalı mı?

Daiquiri

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
512
Ekran kartı
RTX 3050Tİ
İşlemci
i5 11300h
Windows hızlı başlatma ayarı varsayılan olarak açık şekilde duruyor. Bunu kapatmalı mıyım? Açık ya da kapalı olmasının bir zararı var mı?

Bence yararından çok zararı var, SSD'ye sahipsen zaten gereği yok ve 1 saniye daha erken açılsın diye verilerini riske atmak istemezsin.

Windows hard diske kurulu olduğunda açık kalmasını öneririm ama sizde SSD olduğu için hızlı başlat pek bir işe yaramaz hatta ben bazı durumlarda Windows'u buga soktuğunu biliyorum. Kapalı olması daha iyidir ayrıca şimdi aklıma geldi bazı durumlarda açılma süresi daha da artabilir örneğin yeniden başlattığınızda ya da Dual boot sistem kurmaya çalışırsanız Windows'u bozabiliyor.

Windows hızlı başlatma ayarı varsayılan olarak açık şekilde duruyor. Bunu kapatmalı mıyım? Açık ya da kapalı olmasının bir zararı var mı?

Bu ayar nerede bulunuyor Benim Bios ayarında Hızlı ön yükleme sçeeneği mevcut Bende süper hızlı ön yükleme açık ve çok hızlı bir şekilde açılıyor sistemim. SSD mevcut ama hızlı açılmasını istediğin için açık şekilde kullanıyorum ve açılışa etkisi fazla.

Bu ayar nerede bulunuyor Benim Bios ayarında Hızlı ön yükleme sçeeneği mevcut Bende süper hızlı ön yükleme açık ve çok hızlı bir şekilde açılıyor sistemim. SSD mevcut ama hızlı açılmasını istediğin için açık şekilde kullanıyorum ve açılışa etkisi fazla.
"Denetim masaı - donanım ve ses - güç düğmeleri davranışlarını değiştir" kısmında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı