Windows 11 Home OEM ve Retail key arasındaki fark nedir?

kurtbey.66

Zeptopat
Daha fazla  
Dün SağlamLisans sitesinden Windows 11 Home lisans anahtarı aldım, Retail olduğu yazıyorırdu ama bilgisayarımda etkinleştirdiğimde OEM olarak gözüktü, ben de tekrar SağlamLisans'la ilatişime geçtim ve yeni bir anahtar gönderdiler.
Şimdi ne yapmalıyım, OEM kalması daha mı iyi yoksa yeni gelen anahtarı girip denemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Retail al geç hocam sonuçta Retail anakarta işleniyor.
Jetlisansdan düzenli olarak alırım ben anakarta işleniyor direkt format atsan da otomatik kurduktan sonra Windows'u kendi lisanslıyor direkt.

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM key BIOS sıfırlamadıkça silinmez yani daha iyidir direkt anakarta yazılır. Retail format sonrası silinir. OEM kalması daha hoş olur.

OEM lisans anakarta işlenir ve kalır. Başka yere taşınmaz. Reatil ise taşınabilir olan lisans türü.
OEM daha kullanımı kolaydır, Reatil'de lisans no'yu kaybetmemen gerekli. Kullanım olarak bir farkı yok.

OEM key BIOS sıfırlamadıkça silinmez yani daha iyidir direkt anakarta yazılır. Retail format sonrası silinir. OEM kalması daha hoş olur.
Peki güncelleme vs de retail ve oem arasında fark var mı?yani oemin anakarta gömülü olmasından başka bir farkı var mı?

OEM lisans anakarta işlenir ve kalır. Başka yere taşınmaz. Reatil ise taşınabilir olan lisans türü.
OEM daha kullanımı kolaydır, Reatil'de lisans no'yu kaybetmemen gerekli. Kullanım olarak bir farkı yok.

Teşekkürler

OEM daha kullanımı kolaydır, Reatil'de lisans No'yu kaybetmemen gerekli. Kullanım olarak bir farkı yok.

Herhangi başka farklılıklar yok hocam.

Tamam hocam o zaman OEM kalsın diyorum Retail'i almıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı