Windows 11 Home SL'de BitLocker kilidini devre dışı bırakma

Galvaniz Boru

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
BitLocker ile kilitli kaldığı için bilgisayarımı formatladım. Bütün sürücüleri ve güncellemeleri kurdum ama şu an BitLocker'ı kapatacağım yeri bulamıyorum. Denediğim alanların SS'lerini ekledim. BitLocker kendisi iptal olmuş mu? Yapmam gereken başka bir şey var mı?

Not: Format esnasında TPM ve BitLocker kapatacaktım ama format USB'sini hazırladığım PC 700 MB RAM'li bir antika olduğu için eski bir Rufus sürümüyle hazırlamam gerekti herhangi bir kapatma seçeneği çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-10 111630.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-10 111630.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüsü 2024-05-10 111558.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-10 111558.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran görüntüsü 2024-05-10 111518.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-10 111518.png
    190,6 KB · Görüntüleme: 68
BitLocker ile kilitli kaldığı için bilgisayarımı formatladım. Bütün sürücüleri ve güncellemeleri kurdum ama şu an BitLocker'ı kapatacağım yeri bulamıyorum. Denediğim alanların SS'lerini ekledim. BitLocker kendisi iptal olmuş mu? Yapmam gereken başka bir şey var mı?

Not: Format esnasında TPM ve BitLocker kapatacaktım ama format USB'sini hazırladığım PC 700 MB RAM'li bir antika olduğu için eski bir Rufus sürümüyle hazırlamam gerekti herhangi bir kapatma seçeneği çıkmadı.

Sadece Pro sürümde var BitLocker

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    316,1 KB · Görüntüleme: 57
PC'yi Microsoft hesaba flan bagladıysanız onunla ilgili bir şey olmasın?
SL ve Home de BitLocker ile ilgili bir şey yok.

PC'yi Microsoft hesaba flan bagladıysanız onunla ilgili bir şey olmasın?
SL ve Home de BitLocker ile ilgili bir şey yok.

Microsoft hesabıma bağlı bir key ile etkinleştiriyorum bilgisayarımı evet. Ama daha önce de gözüme değmişti C diski üzerinde bir kilit sembolü vardı ne olduğunu hiç bilmiyordum. Sonra bir BIOS güncellemesi yaptım ve açılışta BitLocker kurtarma şifrenizi giriniz diye bir kısım çıktı. Şifreme de çeşitli sebeplerden ulaşamadım ve maalesef formatladım. Şu anda baktım C diski üzerinde kilit sembolü yok Microsoft'un sembolü var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı