Windows 11 Home vs Pro

Emin D

Picopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram (2x8)
SSD veya HDD modeli
MLD M300 1TB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD (3300MB Okum
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8GB OC GDDR6
Anakart
MSI PRO H610M-E 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI V
İşlemci
INTEL Core i5 13400F 2.5GHz 20MB Önbellek 10 Çekir
Arkadaşlar merhaba, yeni bir PC aldım. Sizce hangisini kurmalıyım? Home mu Pro mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans olarak hiçbir farkları yok. Sadece ufak tefek özellik eksiklikleri oluyor, onlar da BitLocker ve yerel grup ilkesi düzenleyicisi vs. Bunlarla işiniz yoksa gündelik kullanıcı için Home ideal. İşiniz düşerse de Pro'ya veri kaybı olmadan yükseltme de yapabiliyorsunuz.

Bana göre Pro normal kullanıcı için gereksiz detaylar barındırıyor. Ancak şöyle bir detay belirteyim, bir süre Pro'dan Home geçtim ve kullandım, Home'da Hyper-V ayarlarına erişemiyorsunuz, sadece Pro'da Hyper-V'ye müdahale edebiliyorsunuz. Home'da Pro'dan eksik aradığım tek özellik bu oldu ama benim için önemliydi o yüzden Pro'ya geri döndüm.

Bana göre Pro normal kullanıcı için gereksiz detaylar barındırıyor. Ancak şöyle bir detay belirteyim, bir süre Pro'dan Home geçtim ve kullandım, Home'da Hyper-V ayarlarına erişemiyorsunuz, sadece Pro'da Hyper-V'ye müdahale edebiliyorsunuz. Home'da Pro'dan eksik aradığım tek özellik bu oldu ama benim için önemliydi o yüzden Pro'ya geri döndüm.

Hocam Hyper-V nedir tam olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı