Yeni 1TB'lık M.2 SSD aldım, bilgisayarı formatlayıp Windows'u ona kurmak istiyorum. Windows için ve oyunlar için ayrı birimler oluşturacağım (C, D diski gibi). Bilgisayarın rahat çalışabileceği Windows 11'in kurulu olacağı SSD de kaç GB'lık birim oluşturmam yeterli olur?
Windows kurulum ekranında 930GB civarı algılayacağından Windows, Office ve benzeri uygulamalar için 240GB ayırmanız yeterlidir. Geri kalanı D: diskine verebilirsiniz.
Not: Windows ve Oyunlar her ne kadar farklı bir birimde gözüksede aynı performansı sağlayacaktır.
Windows kurulum ekranında 930GB civarı algılayacağından Windows, Office ve benzeri uygulamalar için 240GB ayırmanız yeterlidir. Geri kalanı D: Diskine verebilirsiniz.
Not: Windows ve Oyunlar her ne kadar farklı bir birimde gözüksede aynı performansı sağlayacaktır.
Teşekkürler yardımınız için. Birimleri ayırsam da performansta bir değişiklik olmaz mı? Bir ara öyle bir şeyler okumuştum da o yüzden ayırayım dedim. Tabii ekstrası kullanım kolaylığı oluyor
Teşekkürler yardımınız için. Birimleri ayırsam da performansta bir değişiklik olmaz mı? Bir ara öyle bir şeyler okumuştum da o yüzden ayırayım dedim. Tabii ekstrası kullanım kolaylığı oluyor
Daha doğrusu disk doluluğuna göre performans değişikliği gösterir, Windows arka planında çalışan hizmetler ve oynadığınız oyunun disk kullanımı fiziksel olarak aynı diskte olduğu için bu şekilde söyledim.