Windows 11 için internet tarayıcısı önerisi

Edge'yi sadeleştirebiliyorsun ve çeviride var ben yaptım mesela ancak varsayılan olarak sade gelse daha iyi olur tabii kullanıcıların ilgisini de çekerEki Görüntüle 2100517

Evet sadeleştiğini biliyorum. Yazdığım tüm tarayıcıların hepsini de kullandım. Sadelikten kastım sadece özelleştirilebilir ayarlar değil. Menüsü, ayarlardaki özelliklerin bulunduğu menülerin sadeliği Chrome tarayıcıda daha düzenli olduğu için seviyorum. Edge'de iyi bir tarayıcı ama Microsoft çok fazla özellik ekliyor ve ben neredeyse çoğunu kullanmıyorum bile. O yüzden tarayıcı tercihlerinde kişilerin beklentisi çok önemli. Kişilerin kullanım özelliklerine göre tarayıcı seçmeleri çok daha iyi olur.

Microsoft Edge veya Google Chrome öneririm. Edge'in ve Chrome'un veri toplaması eğer sizi gerçekten rahatsız ediyorsa Brave gibi alternatiflere de yönelebilirsiniz fakat size kalmış.

Ben şahsen Edge kullanıyorum. Chrome denedim, gayet iyi bir hale gelmiş fakat Edge'e alıştığım için bırakamadım.

Google Chrome kullanıyorum. Benim için oldukça hızlı ve stabil çalışıyor. Chrome'un sadeliğini seviyorum. Yerleşik çeviri özelliği de oldukça işime yarıyor. Edge'de iyi bir tarayıcı fakat Microsoft'un kendi özelliklerini tarayıcıya dayatmasını sevmiyorum. Ben tarayıcının oldukça sade olanını sevdiğim için gereksiz özelliklerle dolu tarayıcıları sevmiyorum. Chrome günlük kullanayım için bana en uygun tarayıcı olduğundan onu kullanıyorum. Gizlilik odaklı tarayıcı arıyorsanız Firefox gizlilik odaklı fakat Chrome gibi yerleşik çeviri özelliği olmaması büyük bir eksiklik. Günümüzde çeviri özelliği bence bir tarayıcının olmazsa olmazı. Brave'de gizlilik odaklı güzel bir tarayıcı fakat onu da gereksiz birçok özelliği yüzünden tercih etmiyorum. Açık kaynak kodlu librewolf tarayıcı var Firefox'un daha gelişmiş gizlilik özelliği sunan versiyonu. Librewolf'da da çeviri özelliği yok fakat gizlilik konusunda oldukça iyi bir tarayıcıdır. Opera tarayıcıyı şahsen ben tavsiye etmiyorum gizlilik sorunlarından dolayı. Opera sadece verileri toplamıyor aynı zamanda verileri satıyor. Sizin bir tarayıcıdan beklentiniz nedir acaba?

• Sadece "tarayıcı" olması.
  • Verileri toplamaması.
  • Mümkünse açık kaynak kodlu bir proje olması.
  • Çok yavaş olmaması.
bunları söyledikten sonra makul olan tarayıcı librewolf gibi gözüküyor. bundan sonra librewolf ve edge kullanmayı düşünüyorum. Herkese mesajları için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı