Windows 11 incelemesi

Kick Furkanowski

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar benim 15 yıllık tarihi esere kurduk Windows 11'i. RAM'im 3GB olmasına rağmen bir reg dosyasıyla hallettim ayrıca debloat da yaptım. Müsait olduğum zaman onun rehberi gelir.
RAM kullanımı:
Edge açıkken:

Windows 10'da bu değerler 1.3-1.4 değerini görüyordu. Yine de fazla gibime geldi ( Windows 10 da boşta 800 MB'ları görürken ( debloat + 32 Bit ) Windows 11 de 1GB olmuştur ( sadece debloat ) aslında 32 Bit mimarisini ekleselerdi güzel olurmuş ama her neyse.
Görünüş: Görünüşü cidden çok güzel ama bu nedir arkadaş sanki Android kullanıyoruz.

Simgeler: Simgeler bana çok güzel geldi imkanım olsa Windows 7'ye bile yüklerim ancak Windows logosu olmamış.

Performans: Performansı daha çözemedim çünkü oyun oynama fırsatım olmadı en yakın zamanda performansı da ekleyiceğim.
Ben Windows 7'den geçtim ve 70 FPS aldığım oyun 50 FPS'lere kadar düştü. Yani yaklaşık 20 FPS kayıbım var. Ancak Windows 10'dan geçecekseniz 5-10 FPS azalabilir, eski sistemler için söylüyorum.

Ayrıca beni şaşırtan şey Windows 10'da saydamlık efektini kullanamazken Windows 11 de sıkıntısız çalışıyor olması

Not: İşletim sistemine debloat yapılmıştır yoksa debloat yapmayacaksınız. Dual boot dahi yapmanızı önermem çünkü işletim sisteminin 32 Bit'i yok maalesef

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzeysel bir inceleme. Performanstan bahsetmemek saçma olmuş, test edip öyle yazsaydınız keşke.

Hocam bence Windows 11 LTSC gelince onda bir deneyin(orada mağaza olmayacağı için biraz daha hafif rahat olur RAM tarafında da yine birkaç düzenleme yapmanız gerekebilir.)

Hocam bence Windows 11 LTSC gelince onda bir deneyin(orada mağaza olmayacağı için biraz daha hafif rahat olur RAM tarafında da yine birkaç düzenleme yapmanız gerekebilir.)

Önerinizi deneyeceğim teşekkür Ederim Hocam

Düzenleme: FPS Testleride Yaptım Yaklaşık 10-20 FPS bir düşüş oldu ancak 70 FPS oynadığım oyunlar 50 FPS oldu yani kasma yok ancak FPS düşüşü var.

Güzel ama çok RAM tüketiyor.

Kesinlikle haklısınız Hocam ama bazı görselleştirmeler Windows 10'daki gibi bırakılabilirdi bence sağ tık alanını bile değiştirmişler ayrıca ses açma menüsüde Android'teki gibi olmuş ancak ayarlar uygulamasının teması Efsane olmuş orası ayrı konu
Windows 7 gibi RAM kullanımı var bunun anlamadım.

Hocam bilgisayarı Ahirete götürmesin diye Debloat Yaptım

Şu Microsoft Store Ve Başlarken i Kaldırsam Dahada İyi olacak ama Dediğim gibi Oyunlarda 10-20 FPS düşüş olu ( Windows 7 de 70 FPS olan oyun Windows 11 de 50 FPS ) ancak Windows 10'dan Geçicekseniz Maximum 5-7 arası FPS'iniz düşer

Son düzenleme:
Hocam Catalyst Control Center nasıl yüklediniz?

Bende bugün gectim. 8.1'den. Klavyeyi Türkçe yapmayi unutmusum. Hiç zorlanmiyor sistem. Yaklasik 11 senelik Pavilion g6. donma, kasma vs. hiçbir şey yok.

i3 2310M 2.10GHz
4 GB DDR 3 1333MHz Samsung RAM.
Intel HD 3000.
5400 RPM hitachi HDD.
Windows 11 Pro 21H2.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…