Windows 11 Intel sistemlerde "recall" sadece son nesil işlemcilerde mi var?

Legolas8

Zeptopat
13. nesil Intel işlemci ve Windows 11 son sürüm kullanıyorum. Çok araştırmama rağmen bilgisayarımda Windows 11'in recall özelliğine dair bir şey bulamadım. Acaba bu özellik sadece son nesil Intel işlemciler olan "Intel Core Ultra" olan işlemcilerde mi var? Zaten bu özellik olsaydı galiba isteğe bağlı kapatılıyormuş emin değilim ama.

Yani mesela ben metin belgesine falan atıyorum şifremi falan kaydetsem Windows'un kendi kendine görüntü almasını istemem böyle bir özelliğe ihtiyacım yok. Bu recall denen şey galiba böyle bir özellikmiş eğer yanlış bilmiyorsam. Windows 11 gizlilik ayarlarının hepsini kontrol ettim recall falan bulamadım. Sizin yorumunuz nedir?

AMD sistem kullanan arkadaşlar sizler de yazabilirsiniz fikir vermek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recall özelliği için Windows 11'in destekleyen bir sürümünün olması yeterlidir. Bu durum Intel'ya da AMD ile ilgili değil, Windows ile ilgili.

Eğer Windows 11 24H2 - 26100.390 üstü bir Windows sürümü kurulu ise Reacall özelliğine sahipsiniz demektir.

İsterseniz Winutil ile bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Recall özelliği için Windows 11'in destekleyen bir sürümünün olması yeterlidir. Bu durum Intel'ya da AMD ile ilgili değil, Windows ile ilgili.

Eğer Windows 11 24H2 - 26100.390 üstü bir Windows sürümüne sahipseniz Reacall özelliğine sahipsiniz demektir.

İsterseniz Winutil ile bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
Hocam teşekkürler cevabın için. Görsellerde ve videolarda Recall özelliğine bakıyorum ve Windows gizlilik bölümünde gözüken ve açılıp kapanabilen bir özellik galiba. Ben de böyle bir bölüm yok ama o halde nasıl etkin olabilir bilgisayarımda? Yapay Zeka programı falan da kullanmıyorum.

Acaba şifrelerimi, belgelerimi falan metin belgesine, klasöre falan kaydettikten sonra veri bırakmamak için yani garantiye almak için ne yapmalıyım format mı?

Bilgisayarda böyle şeyleri saklamak riskli yani virüs falan girerse. Ama bu Recall'ı tam anlamadım yani umarım isteğe bağlı açılıp kapanıyordur. Attığın linki inceleyeceğim. Bu arada bu dosyaları falan kaydetmek için format atıp geçici 23H2 falan mı kursam? Ben de en son sürüm yüklü.

Hocam teşekkürler cevabın için. Görsellerde ve videolarda Recall özelliğine bakıyorum ve Windows gizlilik bölümünde gözüken ve açılıp kapanabilen bir özellik galiba. Ben de böyle bir bölüm yok ama o halde nasıl etkin olabilir bilgisayarımda? Yapay Zeka programı falan da kullanmıyorum.

Acaba şifrelerimi, belgelerimi falan metin belgesine, klasöre falan kaydettikten sonra veri bırakmamak için yani garantiye almak için ne yapmalıyım format mı?

Bilgisayarda böyle şeyleri saklamak riskli yani virüs falan girerse. Ama bu Recall'ı tam anlamadım yani umarım isteğe bağlı açılıp kapanıyordur. Attığın linki inceleyeceğim. Bu arada bu dosyaları falan kaydetmek için format atıp geçici 23H2 falan mı kursam? Ben de en son sürüm yüklü.

Recall özelliği bölgesel olarak kapalı veya açık olabilir. Yani şimdilik belli başlı ülkelerede aktif olabilir. Bu kadar tedirgin olmanıza gerek yok, gösterdiğim araç ile bu özelliği yine de devre dışı bırakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı