Rehber Windows 11 IoT Enterprise güncel İSO nereden indirilir?

KrypZ

Femtopat
Daha fazla  
Windows 11 IoT Enterprise Sürümünü Edinmek İçin Adım Adım Rehber

Windows 11 IoT Enterprise sürümünü bulmak ve edinmek oldukça zor olabiliyor, çünkü güncel sürüme dair çok az bilgi mevcut. Ancak, bu sürümü edinmek için izleyebileceğiniz bir yöntem var. Aşağıda, Windows 11 IoT Enterprise ISO dosyasının nasıl edinileceğine dair adımları bulabilirsiniz:

1. Adım: UUPDump.net Sitesine Gidin
İlk olarak, UUPDump.net sitesine giriyoruz.

2. Adım: Sayfa Dilini Türkçe Yapın
Sağ üst köşede bulunan dil seçeneğinden sayfa dilini Türkçe'ye çeviriyoruz.

3. Adım: Windows 11 Seçeneğini Seçin
Ekranın orta kısmında, "Canary Channel", "Dev Channel", "Windows 11", "Windows Server" ve "Windows 10" gibi seçenekler yer alıyor. Buradan "Windows 11" bölümüne tıklıyoruz ve güncel sürüm olan "24H2" versiyonunu seçiyoruz.

4. Adım: Derleme Seçimini Yapın
Derleme kısmında, en güncel Windows 11 x64 mimarili sürümünü seçiyoruz.

5. Adım: Dil Seçimini Yapın
Dil kısmında Türkçe'yi seçiyoruz ve "İleri" butonuna tıklıyoruz.

6. Adım: Windows 10 Pro Seçimi
Bir sonraki adımda, "Windows 10 Pro" seçeneğini seçiyoruz ve yine "İleri" diyoruz.

7. Adım: İndirme Yöntemini Seçin
İndirme yöntemi kısmında "aria2'yi kullanarak indirin, dönüştürün ve ek sürümler oluşturun" seçeneğini seçiyoruz.
Dönüştürme seçenekleri ise sizin tercihinize bağlıdır.
Ek versiyonları seçin kısmında sadece "Windows IoT Enterprise" seçeneğini işaretliyoruz ve ardından "Paketi Oluştur" butonuna tıklıyoruz.

8. Adım: İndirilen Dosyayı Çıkarın ve Komut Dosyasını Çalıştırın
İndirilen zip dosyasını çıkartıyoruz. Çıkarttığımız dosyanın içine giriyoruz ve burada bulunan "uup_download_windows.cmd" komut dosyasını çalıştırıyoruz. Bu işlem, komut penceresi üzerinden ISO dosyasını parça parça indirerek daha hızlı bir indirme sağlar. Komut penceresini işlem tamamlanana kadar kapatmıyoruz.

9. Adım: ISO Dosyasını Bulun
İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, "uup_download_windows.cmd" dosyasının bulunduğu klasöre tekrar giriyoruz. Burada, indirdiğimiz ISO dosyasını bulacağız.

Bu işlem sonucunda elde edilen sürüm, LTSC sürümü değildir. Ancak, Windows IoT Enterprise ve LTSC sürümleri arasındaki karşılaştırmaya bakarak, ihtiyacınıza en uygun sürümü seçebilirsiniz.

Karşılaştırma Tablosu:
Özellik Windows IoT Enterprise Windows IoT Enterprise LTSC
Yeni Özellikler ve Güncellemeler Evet, yeni özellikler ve işlevsel güncellemeler alır Hayır, sadece güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri alır
Destek Süresi 10 yıl (5 yıl ana destek + 5 yıl genişletilmiş destek)10 yıl (5 yıl ana destek + 5 yıl genişletilmiş destek)
Lisanslama Cihaz başına lisanslama (tek ödeme)Cihaz başına lisanslama (tek ödeme)
Uygulama Alanları Esnek kullanım, endüstriyel ve perakende çözümleri Uzun süreli stabilite gerektiren endüstriyel ve IoT cihazları
Yeni Özellik Ekleme Evet, yeni özellikler zamanla eklenebilir Hayır, yeni özellik eklenmez, sadece güvenlik odaklı güncellemeler yapılır
Güncelleme Politikası Sürekli güncelleme ve iyileştirme yapılır Yalnızca güvenlik ve hata düzeltme güncellemeleri yapılır
Stabilite Daha az stabil, ancak yeni özellikler ve iyileştirmeler eklenirYüksek stabilite, ancak yenilikler eklenmez
Özellik Seti Daha geniş özellik seti Daha sınırlı özellik seti, yalnızca temel güvenlik

Bu makale ile Windows 11 IoT Enterprise sürümünü edinme sürecini adım adım açıklamış olduk. Adımları takip ederek, istediğiniz sürümü kolayca indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda bu siteden son güncellemeleri almış İSO dosyalarını indirmek de mümkün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…