Windows 11 işletim sisteminde tarayıcı sekmeleri iki kat fazla olarak açılıyor

Halil6884

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G-Skill DDR4 3600 mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 pro X 3 total 4TB
Ekran kartı
Nvidia RTX 4080 S
Anakart
Gigabyte X570 Aorus Master
İşlemci
R9 5950X
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık iki gündür daha önce başıma gelmeyen ilginç bir sorun yaşıyorum. Win. 11 Pro kurulu sistemimde, web tarayıcısından açtığım pencerelerin sayısı, Görev Yöneticisi'nden baktığımda açılanın iki katı olarak gözükmekte. Haliyle bu durum başta bellek olmak üzere, sistem kaynakları kullanımını arttırıyor.
Bu sorun (muhtemelen) nasıl başladı kısa bir bilgilendirme yapayım. Steam üzerinden indirdiğim Deathloop oyununu biraz oynayıp çıktığımda, masaüstündeki Chrome tarayıcı sekmeleri ekranın sağ kenarına doğru bir anda kayboldu. İşaretçi çubuğundaki Chrome simgesi üzerinde sekmelerin açık olduğunu görebiliyorum, ama sekmeler masa üzerine gelmiyor. Acaba ikinci bir ekranı aktif ettim de sekmeler orada mı diye kontrol ediyorum, öyle bir durumda yok. Sekmelerin nerede olduğunu, monitör üzerinden kablo seçimini değiştirdiğimde buluyorum. Yani normalde DisplayPort seçeneği ile kullandığım monitörü, HDMI seçeneğine alınca tarayıcı sekmelerini o ekranda buluyorum, ama bu defa da o ekranda masa üzeri simgeleri olmadığı için, sekmeleri mouse ile tutup, ekranın soluna çekerek DisplayPort ekranına, yani olması gereken yere taşıyorum. Sonrasında Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde aktif olan sekme sayısının iki katı sayıda sekme çalışıyor gözüküyor. Tekrar geri dönüp HDMI ekranını kontrol ediyorum, o ekranda çalışan herhangi bir tarayıcı sekmesi ya da uygulama yok.
Not: Monitör PC'ye hem HDMI, hem de DisplayPort kablosu ile bağlı.
Bu sorunla ilgili gözden kaçırdığım bir detay mı var onu da bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

Sadece bir sekme açık olması sadece bir .exe dosyası çalışıyor anlamına gelmiyor. Ama eğer bir Tree değilde birden fazla tree varsa sağ tıklayıp öne getir dediğinizde gözükmeli.

Monitörü neden hep DP hemde HDMI kablosu ile aynı anda bağladığınızı sorabilir miyim ?

Sadece bir sekme açık olması sadece bir .exe dosyası çalışıyor anlamına gelmiyor. Ama eğer bir tree değil de birden fazla tree varsa sağ tıklayıp öne getir dediğinizde gözükmeli.

Chrome üzerinde çalışan pluginler falan Görev Yöneticisi'nden baktığımızda sekme olarak gözüküyorsa onu bilmiyorum ama, fikir vermesi açısından bir görsel paylaşıyorum.
Şu an çalışan 15 tane Chrome penceresi var bu sayı görev yöneticisinde 58 tane gözüküyor.

Monitörü neden hep DP hemde HDMI kablosu ile aynı anda bağladığınızı sorabilir miyim ?
Monitörün HDR desteği var, onu HDMİ üzerinden kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• chrome.jpg
    188 KB · Görüntüleme: 29
Bir sorun yok gibi görünüyor. Bir sekme açınca aynı anda 5-10 görev birden yapabiliyor. Ayrıca 15 sekme için normal kullanımlar var. Korkucak bir şey yok. Ama içinizin rahat olması için Kaspersky veya malwarebyte ile Defender full tarama yapabilirsiniz.

Tamam o zaman. Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…