Windows 11 kablosuz ağa geç bağlanıyor

claswan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
13700KF - Z690-A Rog Strix - TuF RTX 3080 Ti - 32 GB Ram - Kingston KC3000 2TB SSD - NZXT X73 - Phanteks P600S Matte White - EVGA GQ 750W -
Meslek
Aircraft Maintenance Technician
Basit olarak açıklayayım ki anlaması kolayı olsun.
Masaüstü bilgisayarımda ASUS USB-AC58 AC1200 Wi-Fi adaptörü kullanmaktayım. Cihazın hızı vs. her şeyi yerli yerinde. Çok memnunum. Ancak bir sıkıntı var.

Sorundan önce ne durumdayız onu anlatmak gerekirse;
-Windows 11 tüm güncellemeler yapılı. Son sürüm. (.NET, VCRedist vs. gerekebilecek her şey yüklü ve güncel)
-ASUS'un ürüne ait driverı yüklü ve güncel.
-Bilgisayarda bilinen herhangi bir sorun yok. Donanım iyi ve yeterli.

Sorun şu ki;
-Bilgisayarı açtığınızda Ethernet varsa ya da daha önce kablosuz ağa bağlandı iseniz ve otomatik bağlantı seçili ise kendiliğinden internete bağlı olarak başlatılır öyle değil mi? işte benim bilgisayar otomatik olarak bağlanmıyor. açılır açılmaz neden bağlanmadı acaba diye Wi-Fi ağlarına baktığımda kablosuz ağı görüyor. Bekliyorum bekliyorum bağlanmıyor.

Çözüm yöntemleri;
-hiçbir şeyi ellemezsem 1.5dk içinde kendi otomatik bağlanıyor ama daha hızlı bağlanması gerekli.
-Manuel olarak kendi kablosuz ağıma tıklatıp bağlan dediğimde bir süre bekliyor. Bu durumda ya internet yok, ya bağlan butonuna basmamış gibi bir tepki verebiliyor.
-Örneğin bir laptop bile olsa kendi kendine ağa bağlı şekilde oturum açılırken bu denli kaliteli bir aletin bu şekilde bir sorunla açılış yapması can sıkıyor.

Potasiyel sorunlar;
-Windows 11'den kaynaklı olabileceğini düşündüm ilk başlarda. Bu yüzden konuyu buraya açtım.
-bu ASUS Wi-Fi adaptörü öyle bir şey ki driver yüklenmediği takdirde ne ışıkları yanıyor, ne kendi kendine driver yüklüyor, ne de herhangi bir tepki veriyor. Kısaca driver olmadan bu alet ölü gibi bir şey. Acaba sistem açıldıktan sonra mı driver çalışmaya başlıyor? Eğer öyleyse buna öncelik ya da hızlandırma gibi bir işlem yapabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop kullanıyorum ve dediğin gibi Kablosuz ağıma çok geç bağlanıyor bir ara wifi sıfırlama denedim bir süreliğine işe yaradı ama sonra yine eski durumuna döndü, bu genel olarak Windows 11 kaynaklı olduğunu düşünüyorum yani güncelleme ile inşallah düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…