EvrimK
Kilopat
Daha fazla
Merhaba, daha önce bilgisayarımı Windows 11'e yükselttiğimde hem kameram hem de mikrofonum sorunsuz çalışıyordu. Ancak, cihazı başkasına vermek için "internetten indirdiğim" (Microsoft'un kendi USB yazma aracı) Windows 11'i SSD'ye kurduğumda, (kendi SSD'mi sıfırladım kısaca) ne kamera ne de mikrofon çalışmamaya başladı. Kamera uygulamasını açtığınız zaman entegre kameranın ışığı yanıyor fakat görüntü gelmiyor. (ekran resimleri mevcut) bir başka sorun da işte mikrofon. Zoom toplantısında da OBS programında da ses kaydedicisinde de asla çalışmıyor hatta ses bile kaydetmiyor. (ses kaydedicisi 0:00:00 da kalıyor ilerlemiyor.) Bir de ekran kaydı için OBS indirdim ve ayarlarından ses çıkışını seçmeme rağmen bilgisayar üzerinde ses çalmasına rağmen OBS sesi kaydetmiyor. Evet, bu arada, cihazdan ses çıkışı oluyor, yani hoparlör sorunsuz çalışıyor. Defalarca sorun gidericiyi çalıştırdım işe yaramadı. Sürücü denedim yine olmadı, güncelleştirmeler en son. Nasıl düzeltebilirim? Donanım kimlikleri aşağıdadır.
Dipnot: Kamera ve mikrofon entegredir. Her ikisi de USB değildir.
Kamera donanım kimliği:
USB\VID_0BDA&PID_57B4&REV_0013&MI_00
USB\VID_0BDA&PID_57B4&MI_00
mikrofon donanım kimliği:
MMDEVAPI\AudioEndpoints
mikrofon isim:
(Microphone) High Definition Audio device.
kamera isim:
USB kamera (dediğim gibi entegre cihazdır, harici değildir.)
ekran görüntüleri:
Kamera uygulaması:
Ses aygıtları:
Kamera aygıtları.
ses kayıt:
Cihaz: ASUS X550jx
Dipnot: Kamera ve mikrofon entegredir. Her ikisi de USB değildir.
Kamera donanım kimliği:
USB\VID_0BDA&PID_57B4&REV_0013&MI_00
USB\VID_0BDA&PID_57B4&MI_00
mikrofon donanım kimliği:
MMDEVAPI\AudioEndpoints
mikrofon isim:
(Microphone) High Definition Audio device.
kamera isim:
USB kamera (dediğim gibi entegre cihazdır, harici değildir.)
ekran görüntüleri:
Kamera uygulaması:
Ses aygıtları:
Kamera aygıtları.
ses kayıt:
Cihaz: ASUS X550jx