Windows 11 kapak kapatıldığında kilitle seçeneği yok

erenunkun

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, önceden bu kısımda ekranı kilitle seçeneği vardı, kapağı kaldırdığımda kilit ekranı geliyordu direkt olarak. Şimdi ise sadece hazırda beklet seçeneği var ve sanki uyku moduna alınmış gibi güç tuşuna basıp açılmasını bekliyorum. Bunu eski haline, yani kapağı kapattığımda sadece ekranı kararttığı + kilit ekranında beklediği hale nasıl getiririm?

1701874362252.png

Bahsettiğiniz ayar güç değil ekran koruyucu ayarları ile ilgili.
Windows 10 da yapılış şekli aşağıda. Windows 11 de de benzer olmalı.

ARA ya ''ekran koruyucuyu değiştir.'' yazın ve tıklayın.
Çıkan pencerede ''devam edildiğinde oturum açma ekranını görüntüle''
Çentiği işaretlerseniz şifre sorar, işaretlemezseniz sormaz ve direk masaüstü gelir.

Arzu ettiğiniz ayar bu. Yerel hesaplarda kesin olarak çalışır. Microsoft hesabında da ayar aynı ama küçük de olsa çalışmama ihtimali var. Deneyin ve sonuçtan bilgi verin lütfen. Bu cevabı çözüm addediyorsanız raporlamayı da ihmal etmeyin. Başkalarına da yardımcı olabilir. Basit birşey ama bende sizin gibi nasıl yapıldığını unutmuştum. :)

Dosya Ekleri

• Uyku.JPG
    Uyku.JPG
    40,4 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz ayar güç değil ekran koruyucu ayarları ile ilgili.
Windows 10 da yapılış şekli aşağıda. Windows 11 de de benzer olmalı.

ARA ya ''ekran koruyucuyu değiştir.'' yazın ve tıklayın.
Çıkan pencerede ''devam edildiğinde oturum açma ekranını görüntüle''
Çentiği işaretlerseniz şifre sorar, işaretlemezseniz sormaz ve direk masaüstü gelir.

Arzu ettiğiniz ayar bu. Yerel hesaplarda kesin olarak çalışır. Microsoft hesabında da ayar aynı ama küçük de olsa çalışmama ihtimali var. Deneyin ve sonuçtan bilgi verin lütfen. Bu cevabı çözüm addediyorsanız raporlamayı da ihmal etmeyin. Başkalarına da yardımcı olabilir. Basit birşey ama bende sizin gibi nasıl yapıldığını unutmuştum. :)
Hayır anlatmak istediğim kapağı kapattığımda laptop komple kapanmış gibi oluyor ve güç tuşuna basmam gerekiyor, şifre girmemi istiyor benim demek istediğim önceden böyle değildi sadece ekran kararıyordu ve kilitleniyordu. kapağı kaldırdığım an ekran hızlıca açılıp şifremi istiyordu şimdi ise 5 sn bekliyorum ilk açılıştaki gibi monster logosu dönüyor sonra şifre ekranı geliyor

Hayır anlatmak istediğim kapağı kapattığımda laptop komple kapanmış gibi oluyor ve güç tuşuna basmam gerekiyor, şifre girmemi istiyor benim demek istediğim önceden böyle değildi sadece ekran kararıyordu ve kilitleniyordu. kapağı kaldırdığım an ekran hızlıca açılıp şifremi istiyordu şimdi ise 5 sn bekliyorum ilk açılıştaki gibi monster logosu dönüyor sonra şifre ekranı geliyor
İlk mesajımda bahsettiğim çentik işaretli olmalı.
Devamında:
Hiçbirşey yapma'yı seçerseniz bahsettiğiniz şey olur. Deneyin göreceksiniz.
Hızlıca açılır ve şifre ister.
O ayarda bırakmanızı tavsiye etmem.
Şu anda ise hazırda beklet seçili iken ne olması gerekiyorsa tam olarak o oluyor. (Mevcut ayarınız)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı