Windows 11 KB5030310 Copilot nasıl aktif edilir?

DeepMarty

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11 KB5030310 güncellemesini yükledim yükleme sorunsuz yüklendi her şey dört dörtlük ama Windows Copilot gözükmüyor. Ayarlar kısmında görev çubuğu ayarlarında da gözükmüyor ne yapmam lazım?

windows + r yaparak : microsoft-edge://?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar yazdığın zaman çıkıyor ama görev çuğunda ikon olarak gelmiyor

Son düzenleme:
Hocam güncellemeyi şimdi yaptım kendiliğinden görev yöneticisinde vardı. Görev çubuğu ayarlarından aktif ettiniz mi diye kontrol eder misiniz?

Hocam güncellemeyi şimdi yaptım kendiliğinden görev yöneticisinde vardı. Görev çubuğu ayarlarından aktif ettiniz mi diye kontrol eder misiniz?

Görev çubuğunada baktım gözükmüyor.

Bu arada neden gözükmediğini buldum.
1.bölge ayarlarını kontrol edin Windows 11 belirli bölgelere hizmet sunuyor (pre sürümü)
2.Windows 11 Microsoft hesabı olarak oturum açmanız gerekir (yerel hesap kabul etmiyor)
3.Microsoft hesabınız Insider pre sürümünde olacak (isteğe bağlı)
Deneyimlerim: Windows dinamik aydınlatma çalışmıyor (çünkü belirli markalar üzerinde şu an anlaşılmış misal Razer gibi) benim kullandığım fare klavye markası Logitech şimidilik G HUB'tan devam Copilot gelecek olursak Insider sürümünde kullanmıştım animasyon cevaplara tepkisi yeterince hızlı değil ve son olarak sıkıştırılmış dosyalar (RAR, tar, 7Z vs.) Çıkartma hızı RAR uygulamasına göre oldukça yavaş ve sıkıştırılan dosya şifreli ise açmıyor tepki bile vermiyor. Son olarak Dosya Gezgini bu yeni hali oldukça etkili ama animasyon hız bakımında oldukça performans bakımından eksi notumu aldı sonuç olarak Windows 11 hala geliştirilmesi gerekiyor bu saydıklarım stabil sürüm maalesef değil ve umarım bir sonraki valley Update bu sorunları halleder diye umuyorum.

Son düzenleme:

KB5030310 güncellemesi yüklü ve Ayarlar -> Windows Update bölümündeki "En son güncelleştirmeleri kullanıma hazır olur olmaz alın" seçeneği açık olarak işaretlenmelidir.

Bunu yaptıktan sonra cihaz yeni bir güncelleme yapacak ve yeniden başlattığınızda "copilot" görev çubuğunda olacaktır.

Bence de bir anda alınan bir kararla verilmiş bir güncelleme gibi duruyor Görev Yöneticisi hala eksikliklerle dolu ve sisteme entegre değil Denetim Masasını açınca eski arayüzü açılıyor oradan da dosya yolundan Giriş kısmını açınca eski sekmesiz Dosya Gezgini açılıyor Paintten bir resmi farklı kaydetmeye çalışınca da çıkan menü eski Dosya Gezgini menüsü umarım bu tarz sorunları çözerler ve Yeni Dosya Gezgini'ni sisteme entegre ederler. Geri bildirimler gönderiyorum umarım dikkate alırlar. (2 Ay önce gönderdiğim geri bildirim bayağı bir ilgi toplamış ve Microsoft çalışanı yanıt vermişti bu yüzden geri bildirimleri aksatmayacağım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…