Windows 11 kurarken mavi ekran hatası

EiENN7

Decapat
Daha fazla  
RAM
8x2 ballistix 3000 mhz
SSD veya HDD modeli
Curical bx500 480 gb
Ekran kartı
Evga Gtx 1660 super
Anakart
MSI b450 a pro max
İşlemci
Amd Ryzen 5 3500x
Sürekli farklı hatalar ile mavi ekran yediğim için bugün USB ile format atmak istedim. Attıktan sonra Windows kurarken yine farklı sorunlar ile mavi ekran yiyorum ve yeniden kurma işlemine dönüp döngüye giriyor. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle RAM'leri söküp tekrar taktim yerlerini falan değiştirdim ama işe yaramadı. Birilerine danıştığımda sorunun SSD kaynaklı olduğunu söylediler. Şu an sadece BIOS açılıyor.

SSD bozulmuş olabilir kaç yıldır kullanıyorsun? Bu problem kardeşimde de oldu SSD değiştirmek zorunda kaldık. SSD veya HDD bozulduğunda PC açılmaz ve siyah ekranda donup kalır. Format atarsanız kısa vadede çözüm 1 gün sonra tekrar bozulur. Bu arada RAM söküp çıkarmakla olayın alakasını hala çözemedim. RAM olmazsa ekrana görüntü gelmez anakartın kırmızı LED'i yanar. :D

Bu arada RAM söküp çıkarmakla olayın alakasını hala çözemedim. RAM olmazsa ekrana görüntü gelmez anakartın kırmızı LED'i yanar. :D

Hata koduna bakıp o yorumu yaptılar aslında ama ben sürekli farklı sorun alıyorum.

SSD bozulmuş olabilir kaç yıldır kullanıyorsun? Bu problem kardeşimde de oldu SSD değiştirmek zorunda kaldık. SSD veya HDD bozulduğunda PC açılmaz ve siyah ekranda donup kalır.

Dört yıl oldu sistemle beraber almıştım. Bende SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum olmazsa yeni bir tane alacağım. Sadece SSD kaynaklı olduğuna emin olmak istiyorum. Bu şekilde sorun yaşıyorum ben bu ekran ve BIOS harici bir yere giriş yapamıyorum her açıldığında bu ekran karşıma çıkıyor.

Bu şekilde:

Dosya Ekleri

• IMG_20240826_222419-min.jpeg
    IMG_20240826_222419-min.jpeg
    96,5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20240826_222353-min.jpeg
    IMG_20240826_222353-min.jpeg
    71,1 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20240826_222326-min.jpeg
    IMG_20240826_222326-min.jpeg
    75,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Hata koduna bakıp o yorumu yaptılar aslında ama ben sürekli farklı sorun alıyorum.

Dört yıl oldu sistemle beraber almıştım. Bende SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum olmazsa yeni bir tane alacağım. Sadece SSD kaynaklı olduğuna emin olmak istiyorum. Bu şekilde sorun yaşıyorum ben bu ekran ve BIOS harici bir yere giriş yapamıyorum her açıldığında bu ekran karşıma çıkıyor.

Bu şekilde:
Hocam tatildeydim geç gördüm şunu diyeyim SSD değişmeni kesinlikle tavsiye ederim. Büyük ihtimal rahmetli oldu. Rahmetliye El Fatiha çok zorlamana gerek yok dört yıldıysa artık o ömrünü doldurmuş.

Hocam tatildeydim geç gördüm şunu diyeyim SSD değişmeni kesinlikle tavsiye ederim. Büyük ihtimal rahmetli oldu. Rahmetliye el fatiha çok zorlamana gerek yok dört yıldıysa artık o ömrünü doldurmuş.

Hocam M.2 SSD siparişimi verdim geldi ve kurdum işlemci macununu değiştirdim ve farklı bir bilgisayardan Rufus ile Windows yükledim belleğe. Fakat yine farklı hatalar veriyor ilk başta klavye ve flash belleği algılamıyordu BIOS pilini söküp çıkardığımda düzeldi. Kurulumda yine hata veriyor APC_INDEX_MISMATCH hatası veriyordu, axmp kapatınca o hata düzeldi fakat yine farklı bir hata veriyor Windows page fault diye. Gerçekten delirmek üzereyim sorunun ne olduğunu bir türlü çözemiyorum. Anakartın hata ışıkları da yanmıyor.

Son düzenleme:
Hocam M.2 SSD siparişimi verdim geldi ve kurdum işlemci macununu değiştirdim ve farklı bir bilgisayardan Rufus ile Windows yükledim belleğe. Fakat yine farklı hatalar veriyor ilk başta klavye ve flash belleği algılamıyordu BIOS pilini söküp çıkardığımda düzeldi. Kurulumda yine hata veriyor APC_INDEX_MISMATCH hatası veriyordu, axmp kapatınca o hata düzeldi fakat yine farklı bir hata veriyor Windows page fault diye. Gerçekten delirmek üzereyim sorunun ne olduğunu bir türlü çözemiyorum. Anakartın hata ışıkları da yanmıyor.

Hocam sen ayrı bir konu daha aç benden daha bilgili insanlar yardımcı olsun anakartta problem yoksa büyük ihtimal bir yerlerde yanlış var. Olmadı çözüm bulamadın güvendiğin yakındaki bir bilgisayarcıya gitmeni öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı