Prime777 hocamın da dedikleri doğrudur. Evet isoyu oradan indireceksiniz ikinciyi de hocam zaten yazmış , ama bana kalırsa pro sürüm kişiselleştirme için daha iyi bi sürüm.Herkese iyi, sağlıklı günler. Bugün siparişini verdiğim hazır sistemim geliyor ve Windows 11 kuracağım. Güzel bir sistem yani eski kötü bir sistem değil. Aklımda birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
1. Windows ISO dosyasını Microsoft'ta indirme bağlantısına girdiğimizde "Windows 11 disk görüntüsü (ISO) indirme" bu seçenekten yapıyoruz değil mi?
2. Rufus'a aktarırken bırakacağım resimdeki gibi bir ekran geldi nasıl devam edilmeli buradan, hangileri işaretlenmeli/işaretlenmemeli?
3. Windows kurarken SSD'yi seçmemizi isteyecek oradayken o diski biçimlendirmemiz gerekiyor mu?
4. Oyun odaklı bir PC olacak hangi Windows sürümü daha iyidir? (Home, Pro vs.)
PRIME777 hocamın da dedikleri doğrudur. Evet ISO'yu oradan indireceksiniz ikinciyi de hocam zaten yazmış, ama bana kalırsa Pro sürüm kişiselleştirme için daha iyi bir sürüm.
Eğer bilgisayar çok eskiyse bence fark eder ama 1-2 fps haricinde fark olur mu ki?Pro sürümündeki özellikler işine yarıyorsa geçebilir illa Home kullanılacak diye bir şey yok ama en makul o.
Eğer bilgisayar çok eskiyse bence fark eder ama 1-2 FPS haricinde fark olur mu ki?
Hocam siz hangi sürümü kullanıyorsunuz ?FPS değil ama şu yönden bakalım.
Diyelim bir insan ev kullanıcısı. Tek yaptığı oyun oynamak, internette gezinmek. Buna en uygun sürüm Home olur. Eğer Pro geçerse hiç kullanmayacağı, işine yaramayacağı özelliklerle Windows'u doldurmuş olur.
Kurumsal taraf iş için, ofis için kullanıcaksa Pro kullanır ve BitLocker ihtiyacı olur, grup ilkesi ihtiyacı olur.
Hocam siz hangi sürümü kullanıyorsunuz?
Pro sürümünün bana göre en önemli özelliği Hyper-V desteklemesidir.
Yani aslında Windows 10 Home > Pro.
Windows 11 Pro > Home.
Diyebiliriz.