Windows 11 kurarken nelere dikkat edilmeli?

Praudh

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi, sağlıklı günler. Bugün siparişini verdiğim hazır sistemim geliyor ve Windows 11 kuracağım. Güzel bir sistem yani eski kötü bir sistem değil. Aklımda birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.

1. Windows ISO dosyasını Microsoft'ta indirme bağlantısına girdiğimizde "Windows 11 disk görüntüsü (ISO) indirme" bu seçenekten yapıyoruz değil mi?
2. Rufus'a aktarırken bırakacağım resimdeki gibi bir ekran geldi nasıl devam edilmeli buradan, hangileri işaretlenmeli/işaretlenmemeli?
3. Windows kurarken SSD'yi seçmemizi isteyecek oradayken o diski biçimlendirmemiz gerekiyor mu?
4. Oyun odaklı bir PC olacak hangi Windows sürümü daha iyidir? (Home, Pro vs.)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-10-19 130509.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 100
Rufus ile kurulum yaparken 1. ve 3. seçenekleri seçebilirsiniz. İlk seçenek sistem gereksinimlerini kaldırıyor, üçüncü seçenek ise veri toplama sorularını direkt 'hayır' olarak işaretliyor.

1. Evet, Microsoft'un sitesinden ISO dosyasını indireceksin.
  2. Sistemin destekliyorsa 1. seçeneği işaretlemene gerek yok, sistem gereksinimlerini kaldırıyor o. Diğer seçenekler bana göre işaretleme, ISO dosyası fazla ellenmesin.
  3. Yeni aldığın SSD içerisinde zaten bir şey olmayacağı için biçimlendirme ya da sil işlemi yapmana gerek olmadığını düşünüyorum ama içerisinde dosyalar varsa biçimlendirirsen temiz kurulum gibi olur, daha iyi olur. Ya da SSD'ye D diski oluşturmak istersen yeni kısmından oluşturabilirsin.
  4. Home öneririm, oyuncu için Home kullanılmalı. Pro sürümü daha çok iş için - kurumsal taraf için.

Teşekkürler arkadaşlar <3

Prime777 hocamın da dedikleri doğrudur. Evet isoyu oradan indireceksiniz ikinciyi de hocam zaten yazmış , ama bana kalırsa pro sürüm kişiselleştirme için daha iyi bi sürüm.

PRIME777 hocamın da dedikleri doğrudur. Evet ISO'yu oradan indireceksiniz ikinciyi de hocam zaten yazmış, ama bana kalırsa Pro sürüm kişiselleştirme için daha iyi bir sürüm.

Pro sürümündeki özellikler işine yarıyorsa geçebilir illa Home kullanılacak diye bir şey yok ama en makul o.

Eğer bilgisayar çok eskiyse bence fark eder ama 1-2 FPS haricinde fark olur mu ki?

FPS değil ama şu yönden bakalım.

Diyelim bir insan ev kullanıcısı. Tek yaptığı oyun oynamak, internette gezinmek. Buna en uygun sürüm Home olur. Eğer Pro geçerse hiç kullanmayacağı, işine yaramayacağı özelliklerle Windows'u doldurmuş olur.

Kurumsal taraf iş için, ofis için kullanıcaksa Pro kullanır ve BitLocker ihtiyacı olur, grup ilkesi ihtiyacı olur.

Hocam siz hangi sürümü kullanıyorsunuz ?

Pro sürümünün bana göre en önemli özelliği hyper-v desteklemesidir.

Yani aslında windows 10 home > pro
windows 11 pro > home
diyebiliriz.

Hocam siz hangi sürümü kullanıyorsunuz?

Pro sürümünün bana göre en önemli özelliği Hyper-V desteklemesidir.

Yani aslında Windows 10 Home > Pro.
Windows 11 Pro > Home.
Diyebiliriz.

İhtiyaca göre değişir, hafiflik olarak Home daha iyi mesela. İhtiyacını karşılayan sürüm hangisiyse onu kullanırsın. Home kullanıyorum, hiç Pro'ya ihtiyaç duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…