Windows 11 kurarken nelere dikkat edilmeli?

BitLocker tarzı şeylerle uğraşmayacaksan Home geç. Zaten aralarında çok bir fark yok Pro’da bir kaç özellik ve hizmet var ama senlik değil. Performans olarak daha hafif olur ama FPS’de bir değişiklik olmaz. Ben mesela USB sürücülerimi şifrelemek istediğimden dolayı Pro kullanıyorum. Sen sadece oyun oynuyorsan film izliyorsan Home senin için daha faydalı.

Arkadaşlar sistemi pckolik'den almıştım. Bilgisayarı bir açtım windows yüklü. Windows 10 yüklüydü ben tekrardan sıfırdan kurulum yaptım windows 11 şeklinde fakat SSD biraz garip geldi. Şöyle ki; 500GB Kingston NV1 M2 SSD'ye sahibim. Şuanda toplam alan 465GB, boş alan 408GB gösteriyor. Sadece windows yüklü herhangi bir şey yüklemedim. Bu normal mi? 500GB'lik SSD 465GB gösteriyor ve 408GB boş alan diyor sadece windows kurulumundan.

Normal. Mesela benim SSD 250 GB ama 232 kullanılabilir alan olarak gözüküyor. Disklerin hepsi böyle.

Biraz önce format attım, windows.old klasörünü de sildim fakat 100 GB'lik dolu bir alan var. Örneğin C diskinde LoL kalmış, neden tamamen sıfırlamıyor? ISO dosyası ile sıfır kurulum yaptım. Bir öncekinde de böyle olmuştu. Her şeyi neden silmiyor, bir yerde yanlışlık mı yapıyorum?

Kurarken SSD'yi biçimlendirmemiştim acaba o yüzden mi? 4 farklı parça vardı. 650 MB'lik, 100MB'lik, diğerini hatırlamıyorum ve birde 465 GB SSD. Kalan 3 parçayı silmiştim fakat SSD'yi biçimlendirmemiştim sorun bu olabilir mi? @Prime777

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    2,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Evet, tabii ki. Biçimlendirmen lazım.

Dün gece fark edip denedim ve evet dediğiniz gibi. Son olarak şuanda windows update'de şöyle bir şey var. Resimi aşşağıya bırakıyorum. Bunları yüklemeden önce AMD Adrenalin Software yüklemiştim, bunlar da onunla ilgili diye biliyorum. Tümünü İndir ve Yükle'ye bastığımda yeniden dene diyor ve gitmiyor. Böyle kalsa sorun olmaz herhalde yada ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    54,3 KB · Görüntüleme: 26
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…