Windows 11 kurarken UEFI Only hatası

Wassu

Decapat
Sistemim.
R5 5600X.
16 GB RAM.
4060 Ti.
MLD M300 1 TB SSD.
Thermaltake sg200.
Öncelikle selam. Technopat Windows 11 kurulum videosundaki her şeyi yaptım fakat bu hataları alıyorum, ne yapabilirim?

BIOS UEFI devre dışı gibi bir durum varsa UEFI'yi aktif edin. Sorun devam ederse aşağıdaki adımları uygulayın.

USB'yi eğer MBR seçtiyseniz GPT olarak yeniden hazırlayın.

BIOS üzerinden USB'yi boot ederken başında UEFI yazan seçeneği seçerek boot edin.

Bu arada Rufus yerine Ventoy kullanmanızı tavsiye ederim.

Hocam başta zaten GPT idi fakat 2 saattir uğraşıyorum az önce MBR ile denemek istedim şu an bekliyorum bootu zaten yaptım Vento'yu hiç duymadım zaten pek bilgili birisi değilim bilgisayarcı olmadığından kendim yapmaya uğraşıyorum.

Fakat UEFI'yi nasıl aktif ediyoruz.

Boot yapacağın cihazı Windows Boot Manager olarak seç ve BIOS'tan only UEFI seçili olsun.

1. seçenek Windows Boot Manager mi yapmalıyım yani hocam.

Ventoy çok daha basit bir sürece sahip. İnternette tonlar rehber video da mevcut. MBR UEFI kurulum desteklemez. Boşuna uğraşmayın derim.

BIOS'dan yapmalısınız onu ve markaya göre (f9,f12) boot manageri açıyorsunuz

Ventoy çok daha basit bir sürece sahip. İnternette tonlar rehber video da mevcut. MBR UEFI kurulum desteklemez. Boşuna uğraşmayın derim.
Ventoy'dan ben de memnun kalmadım uefi mi kuruyor mbr mi bilmiyoruz

Direkt BIOS üzerinden yapmayın. Anakartınızın boot menu kısayolunu bulup onunla boot Menu'ya girin. BIOS tuşuna bastığınız yerde boot menu tuşuna basarak boot menuyu açtığınızda daha detaylı bir boot ekranı karşınıza gelecek. Oradan UEFI: USB(veya USB markası) gibi bir seçenek olur genelde. Onu seçerek USB'yi boot edeceksiniz.

BIOS'tan yapmalısınız onu ve markaya göre (F9, F12) Boot Manager'i açıyorsunuz

Ventoy'dan ben de memnun kalmadım UEFI mi kuruyor MBR mi bilmiyoruz

Varsayılan olarak MBR ile geliyor. Sol üstteki menüden MBR-GPT seçimini yapabiliyorsunuz. Kendisiyle defalarca Windows ve Linux ISO'larımı boot ederek kurulumumu gerçekleştirdim. Bir tek Fedora everything isosunda sorun çıkarttı.

Denemiştim fakat belki bir hata yapmışımdır tekrar deneyeceğim hocam.

@Rona ayarlarda düzeltmem gereken bir şey var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…