Çözüldü Windows 11 kurulu i5 6300U sistemde Valorant açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gökdeniz Uygun

Kilopat
RAM
8
Ekran kartı
MX 130
İşlemci
i5 6300u
Bugün yeni Windows 11 kurdum, cihaz Extensa 15.

i5 6300U.
MX130.
8 GB RAM.

Cihazda TPM muhabbetinden kaynaklı Valorant'a girmediği hakkında bilgiler öğrendim lakin BIOS'ta TPM mevcut gözüküyor bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20230402_211301.jpg
    IMG_20230402_211301.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 150
  • IMG_20230402_211348.jpg
    IMG_20230402_211348.jpg
    171 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20230402_211446.jpg
    IMG_20230402_211446.jpg
    120,1 KB · Görüntüleme: 48
Çözüm
Hocam küçük bir araştırma yaptım. TPM 2.0 ve Secure Boot'un açık olması gerekiyormuş.
Windows 11 kullandığınız için TPM 2.0 zaten var. Secure Boot açmak içinse aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

BIOS > Advanced mode'açın (F7 tuşu) > Boot'a girin> Secure Boot'a girin > OS Type'a girin > Windows UEFI mode seçin.

Benim BIOS laptop BIOS'u hocam OS type kısmı gözükmüyor.

Sorun çözüldü.
Hizmetlerden VGC kısmına gelinip üzerine çift tıklandı "elle" olan kısım otomatiğe alındı uygulandı.
Evet hocam UEFI Windows kuruldu.

Hocam küçük bir araştırma yaptım. TPM 2.0 ve Secure Boot'un açık olması gerekiyormuş.
Windows 11 kullandığınız için TPM 2.0 zaten var. Secure Boot açmak içinse aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

BIOS > Advanced mode'açın (F7 tuşu) > Boot'a girin> Secure Boot'a girin > OS Type'a girin > Windows UEFI mode seçin.

Sorun çözüldü.
Hizmetlerden VGC kısmına gelinip üzerine çift tıklandı "elle" olan kısım otomatiğe alındı uygulandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam öncekinden daha basit bir çözüm söyleyeceğim. Ayarlar > Windows Update > Güncelleştirmeleri Denetle. Deyin ve güncelleme varsa güncelleyip bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra Valorant'a girmeye çalışın. Yapıp gelin o da olmazsa son bir çözümüm daha var.

Hocam çözmüşsünüz sorununuzu. Duyduğuma sevindim iyi oyunlar dilerim. :)

Son düzenleme:
O sistem ile Valorant'ı zevk alarak oynayamazsınız hocam, 6200U kullanan birisi olarak söylüyorum ilk oyuna girdiğiniz zaman 100 150 FPS gösterecek fakat inanılmaz şekilde drop olacak sonra saçma şekilde 20 FPS devam edeceksiniz.

O sistem ile Valorant'ı zevk alarak oynayamazsınız hocam, 6200U kullanan birisi olarak söylüyorum ilk oyuna girdiğiniz zaman 100 150 FPS gösterecek fakat inanılmaz şekilde drop olacak sonra saçma şekilde 20 FPS devam edeceksiniz.

Vallahi takır takır 720p de oynatıyor hocam çok mühim değil hem hususi laptopum bu, oyun için ayrı bir canavar var:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı