Windows 11 kurulum sorunu nasıl çözülür?

Zekiyaman

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
Intel Core i7 14700HX
FreeDOS olan laptopuma Windows 11 kurarken karşıma "ınstall driver to show hardware" penceresi geliyor ve bilgisayarda hiçbir driver yok gösteriyor. Bunun sebebi nedir ve yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun, genellikle Windows 11 kurulum medyasının (USB veya DVD) donanımınıza uygun sürücüleri tanıyamamasından kaynaklanır. Özellikle modern donanımlarda (örneğin, RTX 4060 ekran kartına sahip bir sistemde), Windows 11 kurulum ortamının bazı sürücüleri eksik olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek bu sorunu çözebilirsiniz:

1. USB'nin UEFI Modunda Hazırlanmış Olduğundan Emin Olun

• Eğer Windows 11 kurulum USB'si UEFI modda oluşturulmamışsa, bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Rufusveya benzeri bir araçla USB'nizi şu ayarlarla yeniden hazırlayın:
    • Partition Scheme: GPT
    • Target System: UEFI (non-CSM)

2. Intel RST Sürücüsü Eksikliği

Yeni nesil bilgisayarlarda, özellikle Intel işlemcili cihazlarda, Intel Rapid Storage Technology (RST) sürücüsü eksik olabilir. Bu sürücü eksik olduğunda diskleriniz veya diğer donanımlar görünmeyebilir.

Çözüm:

1. Intel'in resmi web sitesinden Intel RST sürücüsünüindirin.
  2. Sürücüyü bir USB belleğe kopyalayın.
  3. Windows kurulum sırasında bu USB'yi takın ve sürücüyü seçerek yükleyin.

3. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin

• SATA Mode: Eğer sisteminizdeki disk RAID modunda çalışıyorsa, Windows 11 bunu algılamak için uygun sürücüye ihtiyaç duyar. BIOS'tan AHCI Mode'a geçiş yaparak bu sorunu çözebilirsiniz:
    1. Bilgisayarı kapatın ve BIOS/UEFI'ye girin (Genelde DEL veya F2 tuşuyla erişilir).
    2. SATA Configuration veya benzeri bir menüde SATA Mode'u AHCI olarak ayarlayın.
    3. Değişiklikleri kaydedin ve yeniden başlatın.

4. Windows 11 ISO Dosyanızı Güncelleyin

Windows 11'in eski bir sürümünü kullanıyorsanız, RTX 4060 gibi yeni donanımların sürücülerini içermiyor olabilir. Microsoft'un resmi web sitesinden güncel bir Windows 11 ISO indirin ve yeni bir kurulum USB'si hazırlayın:

5. USB Portunu Değiştirin

• USB 3.0 veya USB-C bağlantı noktalarını kullanıyorsanız, bazı durumlarda kurulum sırasında bu portlar tanınmayabilir. Eski bir USB 2.0 portu kullanarak şansınızı deneyin.

6. Harici Bir SSD veya HDD Sürücüsü Kullanın

• Bazı durumlarda dahili depolama birimi tanınmazsa, harici bir SSD veya HDD ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

FreeDOS olan laptopuma Windows 11 kurarken karşıma "ınstall driver to show hardware" penceresi geliyor ve bilgisayarda hiçbir driver yok gösteriyor. Bunun sebebi nedir ve yardımcı olabilir misiniz?

Laptopun tam olarak modeli nedir?

Bu sorun, genellikle Windows 11 kurulum medyasının (USB veya DVD) donanımınıza uygun sürücüleri tanıyamamasından kaynaklanır. Özellikle modern donanımlarda (örneğin, RTX 4060 ekran kartına sahip bir sistemde), Windows 11 kurulum ortamının bazı sürücüleri eksik olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek bu sorunu çözebilirsiniz:

• Eğer Windows 11 kurulum USB'si UEFI modda oluşturulmamışsa, bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Rufusveya benzeri bir araçla USB'nizi şu ayarlarla yeniden hazırlayın:

Yeni nesil bilgisayarlarda, özellikle Intel işlemcili cihazlarda, Intel Rapid Storage Technology (RST) sürücüsü eksik olabilir. Bu sürücü eksik olduğunda diskleriniz veya diğer donanımlar görünmeyebilir.

Çözüm:

• SATA Mode: Eğer sisteminizdeki disk RAID modunda çalışıyorsa, Windows 11 bunu algılamak için uygun sürücüye ihtiyaç duyar. BIOS'tan AHCI Mode'a geçiş yaparak bu sorunu çözebilirsiniz:
    1. Bilgisayarı kapatın ve BIOS/UEFI'ye girin (Genelde DEL veya F2 tuşuyla erişilir).
    2. SATA Configuration veya benzeri bir menüde SATA Mode'u AHCI olarak ayarlayın.

Windows 11'in eski bir sürümünü kullanıyorsanız, RTX 4060 gibi yeni donanımların sürücülerini içermiyor olabilir. Microsoft'un resmi web sitesinden güncel bir Windows 11 ISO indirin ve yeni bir kurulum USB'si hazırlayın:

• USB 3.0 veya USB-C bağlantı noktalarını kullanıyorsanız, bazı durumlarda kurulum sırasında bu portlar tanınmayabilir. Eski bir USB 2.0 portu kullanarak şansınızı deneyin.

• Bazı durumlarda dahili depolama birimi tanınmazsa, harici bir SSD veya HDD ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

Çözüm:

ISO güncel cumartesi kurmuştum ve UEFI yazdiğımı hatirliyorum ama kontrol edeceğim. Onun dışında Intel RST gibime geliyor sorun. BIOS'a baktım ama SATA Mode göremedim. USB portlarını denedim ama olmadı. Harici ssd veya hdd beceremem gibi geliyor.

BIOS'ta VMD ile ilgili bir ayar var mı?
Göremedim

Dosya Ekleri

• 20241210_195142.jpg
    20241210_195142.jpg
    80,7 KB · Görüntüleme: 26
  • 20241210_195147.jpg
    20241210_195147.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 25
  • 20241210_195151.jpg
    20241210_195151.jpg
    69,3 KB · Görüntüleme: 26
ISO güncel cumartesi kurmuştum ve UEFI yazdiğımı hatirliyorum ama kontrol edeceğim. Onun dışında Intel RST gibime geliyor sorun. BIOS'a baktım ama SATA mode göremedim. USB portlarını denedim ama olmadı. Harici SSD veya HDD beceremem gibi geliyor.

Göremedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VMD sürücüsü ile diski tanıtmayı deneyin.

ev
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VMD sürücüsü ile diski tanıtmayı deneyin

Evet onu deneceğim teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı