Windows 11 kurulumda SSD'yi görmüyor

387787

Hectopat
RAM
kingston expo 6000mhz
SSD veya HDD modeli
kingston kc3000
Ekran kartı
3080ti
Anakart
b650m-k
İşlemci
7700x
Arkadaşlar selamünaleyküm, iyi sosyaller.
Yani bilgisayar topladım, SSD'yi BIOS'tan görebiliyorum, USB'den Windows 11 kurmaya çalışırken burada hiçbir şey gözükmüyor. Burada ne yapmam lazım. Yarım saattir şeyi heyi denedim ama bir türlü olmuyor. SSD modeli KC3000 anakart B650M-K işlemci Ryzen 7 7700X. Yardım eder misiniz şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2024-11-13 at 19.53.15.jpeg

Bu şekilde sadece taktığım USB gözüküyor.

WhatsApp Image 2024-11-13 at 19.48.55.jpeg

Ama burada SSD'yi görüyor BIOS. Rufus ile her şeyi doğru şekilde ISO kurulumunu yaptım. GPT seçiliydi zaten, daha önceden birkaç kere format atmıştım ama bununla ilk defa karşılaştım. Bir daha mı ISO'yu kurayım flash diske ne yapmam gerekli?

Kurulum ekranında CMD ekranını açıp aşağıda ki kodları sırasıyla girdikten sonra sistemi yeniden başlatın.

1. Adım: Diskpart’ı Açma
    • Başlat menüsünden “cmd” yazarak Komut İstemini açın.
    • Komut İstemine sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
    • “diskpart” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın. Bu, Diskpart arayüzünü açacaktır.
  2. Adım: Diski Seçme
    • Diskpart arayüzünde, disklerin listesini görmek için “list disk” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
    • Formatlamak istediğiniz diski belirleyin. Örneğin, “select disk 1” komutunu yazarak 1 numaralı diski seçebilirsiniz. Disk numarasını doğru bir şekilde belirlemek önemlidir, yanlış diski seçmek veri kaybına neden olabilir.
  3. Adım: Bölüm Silme
    • Diski tamamen temizlemek istiyorsanız, bölümleri silmeniz gerekebilir.
    • Diskpart arayüzünde, “list partition” komutunu kullanarak mevcut bölümleri listeleyin.
    • Silmek istediğiniz bölümü seçmek için “select partition X” komutunu kullanın (X, silmek istediğiniz bölümün numarasıdır).
    • Seçili bölümü silmek için “delete partition override” komutunu kullanın. “Override” parametresi, bölümü zorla silmek için gereklidir.
  4. Adım: Diski Sıfırlama
    • Diskpart arayüzünde, seçili diski biçimlendirmek için “clean” komutunu kullanın. Bu komut, diskteki tüm verileri siler ve temiz bir disk oluşturur.
    • Ardından, diski belirli bir dosya sistemiyle biçimlendirmek için “create partition primary” ve “format fs=ntfs quick” komutlarını sırasıyla kullanın. Bu örnekte, NTFS dosya sistemini kullanıyoruz, ancak ihtiyacınıza göre FAT32 veya exFAT gibi diğer dosya sistemlerini de seçebilirsiniz.
    • Biçimlendirme işlemi birkaç dakika sürebilir, işlem tamamlandığında “DiskPart succeeded in formatting the volume” gibi bir mesaj alırsınız.
  5. Adım: Diskpart’tan Çıkma
    • Formatlama işlemi tamamlandığında, Diskpart arayüzünden çıkmak için “exit” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
Bu işlem genelde ekranda görülmeyen SSD ve HDD'ler için uygun olabiliyor. Bende de gözükmemişti zamanında kurulum ekranında CMD ekranını açıp bu şekilde yapmıştım düzelmişti.

Kurulum ekranında CMD ekranını açıp aşağıda ki kodları sırasıyla girdikten sonra sistemi yeniden başlatın.

1. adım: Diskpart'ı açma
    • Başlat menüsünden “CMD” yazarak komut istemini açın.
    • Komut istemine sağ tıklayın ve “yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
    • “diskpart” komutunu yazın ve enter tuşuna basın. Bu, diskpart arayüzünü açacaktır.
  2. adım: Diski seçme
    • Diskpart arayüzünde, disklerin listesini görmek için “list disk” komutunu yazın ve enter tuşuna basın.
    • Formatlamak istediğiniz diski belirleyin. örneğin, “select disk 1” komutunu yazarak 1 numaralı diski seçebilirsiniz. disk numarasını doğru bir şekilde belirlemek önemlidir, yanlış diski seçmek veri kaybına neden olabilir?
  3. adım: Bölüm silme
    • Diski tamamen temizlemek istiyorsanız, bölümleri silmeniz gerekebilir.
    • Diskpart arayüzünde, “list partition” komutunu kullanarak mevcut bölümleri listeleyin.
    • silmek istediğiniz bölümü seçmek için “select Partition x” komutunu kullanın (X, silmek istediğiniz bölümün numarasıdır).
    • Seçili bölümü silmek için “delete Partition override” komutunu kullanın. “override” parametresi, bölümü zorla silmek için gereklidir.
  4. adım: Diski sıfırlama
    • Diskpart arayüzünde, seçili diski biçimlendirmek için “clean” komutunu kullanın. bu komut, diskteki tüm verileri siler ve temiz bir disk oluşturur.
    • Ardından, diski belirli bir dosya sistemiyle biçimlendirmek için “create Partition primary” ve “format FS = NTFS quick” komutlarını sırasıyla kullanın. Bu örnekte, NTFS dosya sistemini kullanıyoruz, ancak ihtiyacınıza göre FAT32 veya exFAT gibi diğer dosya sistemlerini de seçebilirsiniz.
    • Biçimlendirme işlemi birkaç dakika sürebilir, işlem tamamlandığında “diskpart succeeded in formatting the volume” gibi bir mesaj alırsınız.
  5. adım: Diskpart'tan çıkma
    • Formatlama işlemi tamamlandığında, diskpart arayüzünden çıkmak için “exit” komutunu yazın ve enter tuşuna basın.
Bu işlem genelde ekranda görülmeyen SSD ve HDD'ler için uygun olabiliyor. Bende de gözükmemişti zamanında kurulum ekranında CMD ekranını açıp bu şekilde yapmıştım düzelmişti.

Hocam yaptım dediklerinizi, şimdi ne yapmam lazım CMD'yi kapatıp reset mi atayım PC'ye tekrardan mı geleyim bu ekrana?

WhatsApp Image 2024-11-13 at 20.22.00.jpeg

Pardon, dikkat etmemişim.

Estağfirullah hocam. Düşünmeniz yeter.

WhatsApp Image 2024-11-13 at 20.27.23.jpeg

Üstat şimdi buraya yerel disk C geldi bunu seçtim ama yine hata: Sürücü bulunamadı. Diye geldi karşıma.

Hocam yaptım dediklerinizi, şimdi ne yapmam lazım CMD'yi kapatıp reset mi atayım PC'ye tekrardan mı geleyim bu ekrana?

WhatsApp Image 2024-11-13 at 20.22.00.jpeg

Estağfirullah hocam. Düşünmeniz yeter.

Hocam bu arada anakartı 2. el aldım önceki sahibi 7800x3D kullanıyormuş. Yani yine AMD sistem. Ama bu SSD görüp görmeme muhabbeti ondan kaynaklı olabilir mi? Bilgisayar ilk önce açılırken yeni işlemci algılandı dedi ben y ye basarak devam ettim BIOS'a girdim. Sonrasında flashı takıp devam ettim. Bundan kaynaklı değildir herhalde BIOS'ta güncel SSD gözüküyor. Bu arada disk 1'i GPT'ye çevirdim ama yine olmadı. Gözükmüyor şu anda C de.

Başka bir flash belleğe tekrardan ISO dosyasını Rufus ile kurdum, düzeldi. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar ilk önce direkt olarak başka bir flasha ISO yükleyip bir daha denesinler. Eğer olmazsa diğer işlemleri yapsınlar, tavsiyemdir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı