Windows 11 kurulumu yüklü olan USB geri kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan Cavex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.118

Cavex

Femtopat
Daha fazla  
Bir süre önce yeni aldığım bir bilgisayara Windows 11 kurmak için USB'e Windows 11 attım. Kurulum işlemim bitti. USB'deki kurulum öğelerini sildikten sonra tekrar sıradan bir flash gibi kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam Dosya Gezgini'e gelın solda Fas'ın ısmı ve ICO'nu olacaktır ona sağ tıklayıp biçimlendir dersenız gerı kullanılabılır.

Bir süre önce yeni aldığım bir bilgisayara Windows 11 kurmak için USB'e Windows 11 attım. Kurulum işlemim bitti. USB'deki kurulum öğelerini sildikten sonra tekrar sıradan bir flash gibi kullanabilir miyim?

Dosya gezgininde USB'ye sağ tıklayın, biçimlendirin ve kullanın.

Rufus değil de Ventoy ile hazırlarsanız kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı USB'yi 1'den fazla işletim sistemi için kullanabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken ISO'yu USB'ye atmak. Çok rahat...
UEFI sistemler için kullanacaksanız partition style kısmından MBR yerine GPT seçmelisiniz.
Ayrıca GPT seçseniz bile eski sistemlere kurulum yapmak istediğinizde boot menüsünden UEFI olmayan seçeneği seçerek MBR kurulum yapabilirsiniz ama MBR seçerseniz UEFI kurulum yapamazsınız.

Rufus değil de Ventoy ile hazırlarsanız kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı USB'yi 1'den fazla işletim sistemi için kullanabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken ISO'yu USB'ye atmak. Çok rahat...
UEFI sistemler için kullanacaksanız Partition style kısmından MBR yerine GPT seçmelisiniz.
Ayrıca GPT seçseniz bile eski sistemlere kurulum yapmak istediğinizde boot menüsünden UEFI olmayan seçeneği seçerek MBR kurulum yapabilirsiniz ama MBR seçerseniz UEFI kurulum yapamazsınız.

Ventoy Secure Boot desteğini açmama rağmen bende sıkıntı çıkartıyordu Secure Boot kaparsa Windows 11 kuramazdı

Öyle de yapabilirsiniz veya biçimlendir diyerekte yapabilirsiniz. Rufusun yaptığı şey aslında diskin türünü MBR veya GPT olarak belirlemek daha sonrasında FAT32 veya NTFS birim oluşturup bunun üstüne ISO içeriğini kopyalamaktan ibaret. Kendi elinizle dahi yapabileceğiniz şeyler yani, dolayısıyla bu işlemleri geri döndürmekte yapması kadar basit oluyor. Eğer USB'de yeteri kadar alanınız varsa içindeki Windows kurulum dosyalarını silmeden dahi kullanabilirsiniz, içerisinde bir klasör açar ve kendi dosyalarınızı oraya atarsınız, format atacağım zaman sürücülerimi vs. formattan sonra indirmesi olmasın diye kendim böyle yapıyorum. Hem Windows dosyaları hem kendi kişisel dosyalarım aynı USB'de duruyorlar ve sorun olmuyor.

Ventoy Secure Boot desteğini açmama rağmen bende sıkıntı çıkartıyordu Secure Boot kaparsa Windows 11 kuramazdı
O sıkıntının çıkması doğal, Ventoyun kendi sitesinde bunun çözümü var. Aslında sadece Ventoya ait bir MOK anahtarının anakartınıza kaydettirilmesi gerekiyor o kadar, bunu da o sıkıntı çıktıktan sonraki aşamalarda yapabilir oluyorsunuz ama yukarıda dediğim gibi bunlara gerek yok, sadece diski biçimlendirsin kullanmaya devam edebilir ya da biçimlendirmeden dahi içine dosyalarını atabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı